2a divisió FEF

Albadalejo es defensa contra la intolerància lingüística

2a divisió B. Un periodista es va queixar que el tècnic del Lleida contestés en català

El tècnic del Lleida, Gerard Albadalejo, es va trobar dissabte, després del partit al camp de l’Eixea (4-4), enmig d’una polèmica lingüística. Un periodista local es va queixar perquè Albadalejo va contestar preguntes en català durant la roda de premsa. El tècnic lleidatà va explicar i defensar la seva posició: “No és un problema de llengües, ni de catalans i espanyols. És una deferència al company de Catalunya Ràdio que em pregunta en català. I si vostè em pregunta en castellà li respondré en castellà. I contestaré en castellà a tantes preguntes com em facin, i en anglès, si soc capaç d’explicar-me, també.” El periodista aragonès va insistir en la seva queixa i, de fet, va abandonar la roda de premsa abans que s’acabés sense fer cap pregunta.

No és el primer cas d’intolerància lingüística a les sales de premsa. El maig passat, després d’un partit de la fase d’ascens a segona B a Antequera, el tècnic del Sant Andreu, Mikel Azparren, va haver de defensar una periodista de Betevé, criticada per alguns periodistes andalusos per haver preguntat en català. Fa uns anys, a Osca, es va recriminar a Raül Agné, tècnic del Girona, que respongués en català. Indignat, el de Mequinensa va donar la roda de premsa per acabada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)