Girona

Més alegries que penes amb el VAR

El VAR ha tingut 11 intervencions directes i visibles en els partits del Girona, i en set els d’Eusebio n’han sortit afavorits

Els blanc-i-vermells són un dels més habituals en el videoarbitratge i han viscut totes les situacions possibles

Després de 12 jornades des de Girona ja es poden extreure les primeres conclusions de la principal novetat de la lliga aquesta temporada: l’aparició del VAR. El cert és que des de Montilivi s’ha viscut amb contradiccions, i és que el Girona és un dels equips que han patit més intervencions del videoarbitratge en els seus partits, potser el que n’ha patit més. En total, de manera directa i visible –és impossible conèixer totes les jugades revisades des de Las Rozas–, els àrbitres han recorregut 11 vegades al VAR en els partits del Girona, gairebé una mitjana d’una intervenció per partit. El rècord, i el que fa créixer l’estadística, va ser a Montilivi en el partit contra l’Eibar, quan Prieto Iglesias va haver de recórrer al VAR en quatre ocasions, fet que va convertir el partit en una autèntica bogeria –Mendilibar, en la roda de premsa posterior, va dir que havia estat “un circ”–. A més, el Girona ha viscut la particularitat d’haver vist en els seus partits com el VAR actua en tots els casos que preveu el reglament: les confusions en les amonestacions, els possibles penals, els gols i les expulsions.

El VAR juga a favor

El balanç del global de les intervencions del VAR és força positiu per al Girona, i és que en set de les decisions que ha pres definitivament el col·legiat els blanc-i-vermells n’han sortit beneficiats. A més, dues han estat decisives perquè el Girona acabés guanyant, i és que el VAR va anul·lar un gol al Vila-real i al València que hauria evitat la victòria que va acabar aconseguint el Girona per la mínima. Precisament la de Vila-real va ser la primera decisió favorable per al Girona, quan Prieto Iglesias va anul·lar un gol a Ekambi a instàncies del VAR, que en aquella ocasió era a càrrec d’Alberola Rojas, un cop els gironins ja estaven preparats per servir des del centre del camp. Dues jornades després, i de nou en un gran escenari com el Camp Nou, el Girona va tornar a sortir beneficiat per una decisió del VAR quan una falta de Pere Pons es va convertir en l’expulsió de Lenglet per un cop de colze al de Sant Martí Vell, una intervenció que va acabar ajudant el Girona a empatar contra el Barça (2-2). L’última gran decisió del VAR favorable al Girona va ser a Mestalla, on es va reviure l’acció d’Ekambi quan el col·legiat va anul·lar el gol de Kondogbia perquè la pilota havia sortit per la línia de fons abans de la centrada de Gayà. Les altres accions en què el VAR ha afavorit el Girona van ser a Osca, quan una falta assenyalada fora de l’àrea a Stuani es va convertir en penal; a Montilivi contra l’Eibar per partida doble, en unes possibles mans de Muniesa que el VAR va confirmar que no era penal i en un gol de Stuani que va acabar sent vàlid gràcies al videoarbitratge, i, finalment, en la darrera jornada, quan el VAR va confirmar que el gol del davanter del Leganés Carrillo era en fora de joc.

En contra, el Girona només ha viscut tres decisions del VAR. La primera va ser a Osca, en una falta de Bernardo assenyalada a fora l’àrea que va acabar sent penal –igual que el cas favorable de Stuani en el mateix partit–, i les altres dues en el partit a casa contra l’Eibar, quan el col·legiat va xiular un penal a instàncies del VAR per mans d’Aday i va anul·lar un gol de Granell per un fora de joc posicional.

Curiosament, l’estrena de les intervencions del VAR amb el Girona va ser en una acció que no va ni beneficiar ni perjudicar els gironins. Va ser en la segona jornada, quan el Madrid va visitar Montilivi (1-2) amb l’arbitratge en mans de Martínez Munuera. En aquell partit el col·legiat valencià va ensenyar una targeta groga a Bernardo per una falta que havia fet Muniesa, i posteriorment el VAR li va fer corregir la decisió.

PARTIT DE BOJOS

En el Girona-Eibar Prieto Iglesias va recórrer quatre vegades al videoarbitratge

BALANÇ POSITIU

Amb set decisions favorables i només tres en contra, el Girona en surt clarament afavorit

DECISIONS VITALS

Contra el Vila-real i el València, el VAR va ser decisiu perquè el Girona acabés guanyant

TOTS ELS CASOS

El VAR ha actuat en tots els casos possibles: penals, confusions, gols i expulsions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)