Girona

Un dels dos s’esquerdarà

El Girona posarà a prova la seva fiabilitat lluny de Montilivi al camp de l’únic equip que ha guanyat tots els partits de lliga que ha jugat davant de la seva afició (20.45h)

Els blanc-i-vermells, que no perden des del 8 d’abril a Sant Sebastià, han quedat sols com a conjunt invicte a fora de primera

Només en podrà quedar un. O l’Espanyol allargarà la condició d’invicte a l’RCDE Stadium, o el Girona consolidarà la seva fiabilitat com a visitant. El duel català de diumenge a Cornellà-el Prat (18.30 h) posaà fi a una de les dues sèries de mèrit i accentuarà l’altra. El Girona hi arribarà convertit en l’únic equip de tota la primera divisió que no ha perdut cap partit de lliga a camp contrari, valor que compartia amb l’Athletic Club fins que el conjunt d’Eduardo Berizzo va perdre precisament a Cornellà-el Prat, l’escenari que els periquitos han convertit en un fortí. Els blanc-i-blaus són l’únic equip de la màxima categoria que compten per victòries tots els partits de lliga (cinc) que han disputat davant de la seva afició.

El duel català de diumenge té molts al·licients, i la pugna entre les dues ratxes n’és una d’indiscutible. El Girona, amb més punts a fora (9 de 15) que a Montilivi (8 de 21), no surt derrotat de cap estadi aliè des de l’impactant 5-0 que va rebre el 8 d’abril, en plena davallada un cop assegurada la permanència a primera. Vint dies després, l’Espanyol de David Gallego, que havia guanyat la setmana anterior a Girona (0-2), va cedir un empat contra Las Palmas (1-1). Són els últims punts que ha perdut l’Espanyol a l’RCDE Stadium, abans de tancar el curs 2017/18 davant de l’afició amb un 4-1 contra el Màlaga i de col·leccionar alegries des de l’arribada de Rubi a la banqueta.

Més de dos partits

El Girona ha millorat la productivitat a partir de la decisió d’Eusebio de mantenir-se fidel a l’esquema amb tres centrals i dos carrilers, que va començar a aplicar en el retorn a Anoeta (0-0). Yassine Bounou, que ja havia estat insipirat contra la Real Sociedad, va ser l’heroi en la següent sortida, al camp del València, que va acabar frustrat per l’actuació providencial del marroquí (0-1). Els gironins acumulen 199 minuts sense rebre cap gol a camp contrari, des que Melero va empatar de penal a El Alcoraz. A més de l’Osca, només el Barça –mitjançant Messi i Piqué– ha batut Bounou lluny de Montilivi. Els blanc-i-vermells, que han acabat tres dels quatre últims partits amb la porteria immaculada, són conscients que la fermesa defensiva serà fonamental per aspirar a allargar a Cornellà-el Prat la seva bona ratxa en la lliga.

Pochettino i els anys 50

Amb cinc victòries en els cinc primers partits de lliga davant de la seva afició, l’Espanyol té a l’abast igualar la sèrie amb què va arrencar l’equip la temporada 2010/11, amb Mauricio Pochettino a la banqueta. Aquell equip, que va acabar vuitè la temporada, va guanyar els set primers partits que va jugar com a local, sèrie que es va trencar amb la visita del Barça de Pep Guardiola (1-5). Per igualar l’arrencada a casa de l’equip de Pochettino, els de Rubi necessiten no només guanyar diumenge el Girona, sinó imposar-se al club blaugrana, que visitarà Cornellà-el Prat el 8 de desembre. El sostre històric d’arrencades de l’Espanyol a casa queda lluny: la temporada 1952/53, els blanc-i-blaus van guanyar els nou primers partits de lliga davant de la seva afició.

Cosa dels grans

Tant en el nombre de victòries seguides que acapara ara l’Espanyol com en la condició d’invicte a fora de què presumeix el Girona, els millors registres històrics de primera divisió solen ser patrimoni dels equips de més renom, amb algunes excepcions com el Mallorca, que va col·leccionar deu alegries completes de la seva afició en l’arrencada del curs 2009/10. La millor sèrie és del Madrid: va arribar a guanyar els quinze primers partits que va disputar com a local la temporada 2009/10.

Les cinc sortides que el Girona encadena sense conèixer la derrota són molt lluny dels divuit partits que el Barça va enllaçar la temporada passada. De fet, l’equip de Luis Enrique va perdre en la penúltima jornada, al camp del Llevant (5-4), la condició d’invicte en la lliga.

A L’ABRIL

Vint dies després de l’última derrota a fora del Girona, l’Espanyol va cedir els darrers punts com a local

PER REPETIR-HO

El Girona enllaça dues visites imbatut, a Anoeta i a Mestalla, amb un paper destacat de Bounou

Rubi ja va fer fort el Girona a casa

J.D.

Rubi està fent funcionar com un rellotge l’Espanyol davant de la seva afició, cosa que ja va viure durant la temporada que va assumir la màxima responsabilitat a Montilivi. L’espectacular rendiment dels gironins el curs 2012/13, amb el maresmenc a la banqueta, va tenir com a punt fort el balanç a Montilivi, on l’equip no només va oferir partits de moltíssim nivell –un 5-0 contra Las Palmas és un dels més recordats– sinó també molta fiabilitat. El Girona va tancar la temporada regular amb 15 victòries, 3 empats i 3 derrotes a casa, que li van donar 48 punts, més del doble dels que va aconseguir com a visitant (23). I tot i que l’estrena de la lliga va ser un empat sense gols contra el Sabadell, els blanc-i-vermells van encadenar després sis victòries davant de la seva afició. Aquella ratxa triomfal va quedar trencada amb un 0-1 contra l’Elx, el dia que hi havia el lideratge de segona A en joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)