3a divisió FEF

Copa Catalunya

Vilafranca

Trepitjant ben fort

Ivan León va ser el gran protagonista de la classificació del Vilafranca per a la final de la copa Catalunya aturant dos penals

El porter, de 19 anys, jugava a segona catalana fa sis mesos

Si la classificació per a la final de la copa Catalunya té un nom propi a Vilafranca, aquest és el d’Ivan León. El jove porter tarragoní (30/12/1999, els Pallaresos) va ser el gran heroi de la gesta contra el Nàstic –precisament l’equip en què es va formar–, aturant dos llançaments en la decisiva tanda de penals. Una heroïcitat que no era nova per al porter: el degà penedesenc ja havia vençut quinze dies enrere el Granollers des dels onze metres amb León, que aleshores en va parar un, de protagonista.

“Els penals els treballem prèviament, i això sempre ajuda una mica a l’hora de la veritat”, confessa el sentinella quadribarrat, que amb 19 anys s’està començant a guanyar un lloc entre els grans gràcies a actuacions com la de dimecres. L’any passat ja va debutar a tercera encara en edat juvenil (dos partits) i aquest curs ha tingut també algunes oportunitats en la lliga i, sobretot, en la copa Catalunya. “És un torneig que em fa molta il·lusió. Intento aprofitar al màxim tots els minuts tant en aquesta competició com en la lliga i en els amistosos per demostrar que estic al nivell exigit”, explica el porter, a qui no va tremolar el pols tot i enfrontar-se a un equip de segona divisió A: “Sempre he tingut la sort de jugar amb jugadors més grans. És cert que ens vam enfrontar a futbolistes professionals i que tenen un ritme diferent, però sempre intentem adaptar-nos.”

Rellançant la carrera

Abans d’aquest moment, però, la trajectòria d’Ivan León ha tingut molts alts i baixos en poc temps. Sent juvenil de segon any al Nàstic, va acabar el curs anant convocat a tercera amb la Pobla, però la falta d’entesa a final de temporada el va dur al Roda de Berà, de segona catalana, sense haver tancat encara el període de formació: “Psicològicament va ser molt dur passar d’un equip on et tracten gairebé com un professional a un de segona catalana. Per això quan em van trucar del Vilafranca al febrer no ho vaig dubtar”, explica León, que ara comparteix entrenaments amb un dels porters més consagrats de la categoria. “Miguel [Ramos] és molt bon porter i molt més experimentat que jo, però intento millorar en cada entrenament i partit per competir amb ell”, hi afegeix el sentinella.

2
penals
va aturar dimecres Ivan León al Nàstic, en una tanda que va acabar 3-0. Omar Perdomo i Dumitru van topar amb el porter, mentre que el xut de Morente es va estavellar al travesser.
3
eliminatòries
ha passat el Vilafranca gràcies als penals: les tres darreres. Contra el Granollers i el Nàstic, León era el porter, mentre que contra el Lleida es va resoldre d’una manera ben curiosa. Miguel Ramos va ser expulsat durant la tanda i, sense canvis, el defensa Pelegrín es va situar sota els pals: va estar a punt d’aturar els dos primers xuts i va veure com el tercer anava al pal i el Vilafranca es classificava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)