2a divisió FEF

La igualtat ho fa tot possible

2a divisió B. El Peralada, després de sumar 8 dels últims 12 punts possibles, és a un pas de sortir del descens tot i ser cuer, i és que ara mateix hi ha 15 equips separats només per 6 punts

Després d’assaltar dissabte el camp del Badalona (0-1), la millora del Peralada és indiscutible, i és que els xampanyers han sumat 8 punts dels últims 12 gràcies a les victòries a Terol i Badalona, i als empats a casa contra el Cornellà i l’Atlètic Llevant. De fet, tot i haver jugat un partit menys per culpa de la suspensió del duel a Peralada contra el València Mestalla, en les últimes cinc jornades només el Lleida (10), l’Atlètic Balears i el Vila-real B (9) han sumat més punts que els xampanyers. Aquesta bona dinàmica ha permès, després d’un inici molt complicat, reforçar la moral del conjunt de l’Alt Empordà, que s’ha sobreposat a les nombroses baixes de la millor manera possible i que ha trobat la fórmula per competir en tots els partits. L’únic aspecte negatiu han estat els quatre gols encaixats entre el partit contra el Cornellà (2-2) i el partit contra l’Atlètic Llevant (2-2), que no han permès que la millora ofensiva del Peralada –l’equip encadena sis jornades marcant– hagi servit per aconseguir encara més punts.

El ventall, del tot obert

Tot i la bona dinàmica en les últimes jornades, el Peralada no ha aconseguit deixar l’última posició de la classificació. El fet de ser cuer, però, és més anecdòtic que mai, i és que el que sí que els xampanyers han aconseguit retallar és la distància respecte a la salvació. Després de perdre contra l’Ebre en la jornada 9, el Peralada va caure a l’última posició amb 5 punts, a 5 de la salvació, que marcava el Badalona, quinzè. Ara, amb 13, els xampanyers tenen el Terol i l’Ebre, que marquen la posició de play-out i la salvació, respectivament, a només dos punts.

Amb la situació actual l’optimisme s’ha instal·lat a Peralada, conscients que si es manté aquesta línia la situació es pot veure molt diferent d’aquí a unes jornades. La situació actual de la classificació, a més, hi ajuda. Els quatre primers –Lleida (27 punts), Hèrcules (27), Vila-real B (26) i Atlètic Balears (24)– s’han destacat al capdavant i el Barça B (20) és el primer dels perseguidors. A partir d’aquí, però, la igualtat és total, i és que el Peralada, cuer, és a només 6 punts del sisè classificat, el Cornellà, que suma 19 punts, els mateixos que el Sabadell. Amb 18 punts hi ha l’Olot i el Badalona, i amb 17 l’Atlètic Llevant, l’Espanyol B, el Conquense i l’Ontinyent. A partir de la tretzena posició, i a només un partit dels xampanyers, hi ha l’Alcoià, amb 16 punts; l’Ebre i el Terol, amb 15, i l’Eixea, amb 14, i el Castelló i el Mestalla tanquen la classificació amb els xampanyers igualats a 13 punts. Amb aquest panorama és evident que encadenar dos resultats positius suposa fer un gran salt en la taula, però també és cert que perdre suposa veure com el tren s’allunya una mica. Això sí, el partit ajornat contra el València Mestalla és un factor favorable més del qual el Peralada pot treure profit.

Jornada 1 +1
SABADELL - PERALADA 2-2
9è Peralada 1 punt 15è Ontinyent 0 punts
Jornada 2 0
PERALADA - OLOT 0-1
15è Peralada 1 punt
Jornada 3 0
PERALADA - CONQUENSE 1-1
15è Castelló 2 punts 16è Peralada 2 punts
Jornada 4 -1
BARÇA B - PERALADA 0-0
15è Sabadell 4 punts 18è Peralada 3 punts
Jornada 5 -1
PERALADA - ATLÈTIC BALEARS 2-2
15è Alcoià 5 punts 18è Peralada 4 punts
Jornada 6 -1
ONTINYENT - PERALADA 0-0
15è Eixea 6 punts 18è Peralada 5 punts
Jornada 7 -2
PERALADA - VILA-REAL B 0-1
15è Alcoià 7 punts 19è Peralada 5 punts
Jornada 8 -4
ESPANYOL B - PERALADA 3-1
15è Atlètic Llevant 9 punts 19è Peralada 5 punts
Jornada 9 -5
PERALADA - EBRE 1-2
15è Badalona 10 punts 20è Peralada 5 punts
Jornada 10 -3
TEROL - PERALADA 0-1 15è Terol 11 punts 19è Peralada 8 punts
Jornada 11 -3
PERALADA - CORNELLÀ 2-2 15è Eixea 12 punts 18è Peralada 9 punts
Jornada 12 -3
ATLÈTIC LLEVANT - PERALADA 2-2 15è Conquense 13 punts 18è Peralada 10 punts
Jornada 13 -4
PERALADA - V. MESTALLA Suspès 15è Eixea 14 punts 19è Peralada 10 punts
Jornada 14 -2
BADALONA - PERALADA 0-1 15è Ebre 15 punts 20è Peralada 13 punts

Falta trobar la fórmula a casa

En les últimes jornades la millora del Peralada a domicili ha estat notable i els xampanyers són el sisè millor visitant de la lliga amb 10 punts, després d’haver guanyat a Terol i a Badalona i haver empatat als camps del Sabadell, el Barça B, l’Ontinyent i l’Atlètic Llevant. L’única derrota dels de Chicho a domicili va ser al camp de l’Espanyol B (3-1), en un partit per oblidar. Ara el repte dels alt-empordanesos és millorar els registres al municipal de Peralada, on l’equip només ha sumat tres punts en els sis partits que hi ha jugat, amb tres empats i tres derrotes. Amb aquests números el Peralada és, clarament, el pitjor local de la categoria i l’únic equip que encara no ha guanyat a casa. El València Mestalla i l’Ebre, amb sis punts, són els equips que té al davant.

Els líders, els pròxims obstacles

En els sis partits que li falten al Peralada per tancar la primera volta –un dels quals és el que es va suspendre contra el València Mestalla per la pluja–, els dos grans obstacles seran el Lleida i l’Hèrcules, primer i segon classificat, respectivament, amb 27 punts. Precisament els lleidatans i els alacantins seran els dos pròxims rivals del Peralada i posaran a prova la millora dels xampanyers les últimes setmanes. El Lleida visitarà el municipal aquest diumenge (a les 12 h), mentre que la setmana que ve el Peralada jugarà al camp de l’Hèrcules per intentar mantenir la bona línia fora de casa. El repte, doncs, és majúscul si els xampanyers volen sortir de la zona de descens abans de rebre el Castelló, visitar l’Alcoià i tancar la primera volta al municipal de Peralada contra l’Eixea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)