Girona

Un partit de mal agafar

El Girona té encarrilat l’accés als vuitens, però és conscient que l’accés a la següent eliminatòria es pagaria car amb un gener molt sobrecarregat

El gol al límit d’Eric Montes a Mendizorrotza fa que als d’Eusebio els valgui el 0-0 i l’1-1

Hi ha cinc convocats, però com a màxim n’hi podrà haver quatre a la gespa

Amb una plantilla de 21 jugadors dels quals cinc són baixa per lesió, Eusebio Sacristán ha tingut poc marge de maniobra i només ha pogut donar descans a Pedro Porro, Pere Pons i Cristhian Stuani per afrontar el duel de tornada dels setzens de copa d’avui a Montilivi contra l’Alavés. El de La Seca ha convocat cinc futbolistes del Peralada (Suárez, Valery, Andzouana, Eric Montes i Kevin Soni), tot i que com a màxim en podran coincidir quatre sobre la gespa perquè el reglament obliga tots els equips a tenir en tot moment almenys set futbolistes sobre la gespa amb un dorsal inferior al 26. L’Alavés, amb més fons d’armari i menys lesionats, no haurà de filar tan prim. Abelardo, a més, s’ha endut tota la plantilla perquè després del duel d’avui de copa l’equip ja no tornarà a Vitòria i enllaçarà la copa amb la lliga (dissabte al migdia juguen al Wanda Metropolitano).

El 2-2 de Mendizorrotza, amb un gol al límit d’Eric Montes, dona la condició de favorit al Girona malgrat que l’accés a vuitens de final pot ser un regal enverinat que al gener es pot pagar car perquè la sobredosi de partits pot ser notable, sobretot si el Girona no ha recuperat efectius o no ha pogut adquirir cap peça en l’obertura del mercat d’hivern.

L’onze i la porteria

Eusebio va revelar que la lesió de Bounou “no és molt important” i va afegir que ni tan sols està descartat per dilluns a San Mamés. Tot i que alinear Gorka podria representar un risc, el tècnic va confirmar el basc a sota els pals. “Ja va jugar el partit d’anada i ho farà també en el de tornada.” Pel que fa als deu futbolistes restants, es pot donar gairebé per garantit que Portu (necessita rodatge després de la lesió), Choco Lozano i Doumbia (amb poc protagonisme en la lliga) seran els tres referents ofensius. També és segur que Alcalá tindrà un lloc a l’eix, però la teoria diu que dos dels tres centrals titulars (Ramalho, Bernardo i Juanpe) hauran de repetir perquè Eusebio no té més on triar. Si Valery i Andzouana repeteixen als carrils tal com van fer a Mendizorrotza, quedaran les dues peces en el mig del camp, que podrien ser per a Douglas Luiz (el brasiler té tots els números per ser a l’onze) i per a Granell o Aleix. Tot això amb el permís d’Eric Montes, que té prou polivalència per jugar a l’eix de la defensa i també al mig del camp i que podria afegir una mica més d’oxigen a les rotacions que pugui fer Eusebio.

Tranquils a la lliga

Tant el Girona com l’Alavés poden afrontar el duel amb ambició atès que la seva classificació és força còmoda. Si els gironins tenen un marge de 10 punts respecte al descens (el divuitè és l’Athletic, precisament el proper rival dels gironins), l’avantatge dels vitorians és encara més confortable. Tant, que fins i tot es fa estrany que el quart classificat –té el líder a tres punts i el descens a tretze– hagi d’estar pendent de la part baixa de la taula. El 0-0 i l’1-1 li serveixen al Girona en un partit de mal agafar en què superar l’eliminatòria podria tenir males conseqüències, tot i que això no se sabrà fins al gener.

EUSEBIO, LIMITAT

Set futbolistes del primer equip han d’estar en tot moment sobre el terreny de joc

SAN MAMÉS AL CAP

El tècnic del Girona ha donat descans a tres titulars: Porro, Pere Pons i Stuani

LA PORTERIA

Tot i que la lesió de Bounou no és greu, el tècnic mantindrà Gorka a sota els pals

L’ALINEACIÓ

Valery, Andzouana i Eric Montes són candidats a estar en l’onze inicial del Girona

Un any i un dia del 2-3 que va deixar glaçat Montilivi

L’Alavés va disputar l’últim partit a Montilivi el 4 de desembre del 2017. Aquell duel va ser el primer d’Abelardo Fernández com a tècnic del conjunt vitorià, un punt d’inflexió que va permetre als bascos revertir la situació crítica que tenien llavors, salvar la categoria sense patiments i iniciar enguany una campanya plena d’èxits que els ha portat a ocupar actualment la quarta posició de la taula. El balanç de l’Alavés després de la remuntada a Montilivi –els blanc-i-blaus van aixecar un 2-0 en contra amb tres dianes d’Ibai Gómez en el 71’, el 87’ i el 93’– és de 20 victòries, 5 empats i 14 derrotes en els 39 partits de lliga: “És un partit que recordem ja que era el meu primer a l’entitat i vam guanyar in extremis en el temps afegit 2-3. És un resultat que ens val per la copa [riu]. En aquell partit va començar un repte preciós i hem culminat un any espectacular”, deia Abelardo en roda de premsa.

Els vuitens, el sostre del Girona en l’època moderna

El Girona només ha arribat una vegada en la seva història als vuitens de final de copa. Va ser en la llavors denominada copa del Generalísimo la temporada 1948/49. L’equip gironí s’havia d’enfrontar al Barça a Vista Alegre però el club va accedir a disputar el partit a Barcelona. Els blanc-i-vermells van posar fi a la seva aventura després de caure golejats a mans dels blaugrana per 9-1. En l’època moderna, amb el club ja instal·lat a Montilivi, els setzens sempre han estat el sostre del Girona. La campanya passada, els de Pablo Machín van veure com el Llevant decidia l’eliminatòria en el partit d’anada al camp gironí (0-2) –1-1 a la tornada–, mentre que el curs de l’ascens històric a la màxima categoria, els blanc-i-vermells van caure en el partit únic de la segona eliminatòria contra l’Osca (1-0). El Girona no ha mantingut una història idíl·lica amb la copa. Lluny d’equips que s’han fet veure des de segona B –el Figueres va deixar el llistó molt alt el curs 2001/2002 arribant fins a les semifinals–, els gironins han tingut com a trajectòria de més mèrit la del curs 2013/14 en què van eliminar la Ponferradina i l’Alavés i van caure eliminats a mans del Getafe en els setzens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)