2a divisió FEF

Així es pot anar a tot arreu

2a divisió B. L’Olot més sòlid i seriós puntua al petit camp de l’Ebre. El pal, dues vegades, va evitar una victòria que també va estar a punt d’aconseguir Nierga amb un xut al final

ebre 0 olot 0

EBRE:Salva; Luca Ferrone, Diana, Jon Ander, Tiago, Víctor; Gerrit, Sandro, Sergio Cortés (Cabezas, 68’); Rodri (Liñán, 59’) i Raúl (Dani Martínez, 81’).OLOT:Ginard; Jose, Alan Baró, Carles Mas, Jaume Pol; Masó, Barnils, Hèctor Simon (Nierga, 76’); Xumetra (Marc Mas, 64’), Guzmán i Cosme.ÀRBITRE:Recio Moreno.T.G.:als locals Tiago i Luca Ferrone; i als visitants Jaume Pol, Hèctor Simon i Alan Baró.PÚBLIC:Uns 500 espectadors a l’estadi municipal de l’Almozara-El Carmen.

Que l’Olot pot competir a tot arreu és un fet. Que, fins i tot, se sent còmode quan ha de fer un pas enrere i defensar-se per puntuar comença a ser una realitat. L’última prova que ho demostra va ser al camp de l’Ebre, on es va adaptar sense pal·liatius a un dels escenaris més petits del grup i va aconseguir encadenar set jornades sense perdre. No és poca cosa en una temporada tan igualada com aquesta.

Raúl Garrido ha construït un bloc competitiu capaç de rascar punts contra qualsevol. Quan s’hi posa, en defensa és difícilment penetrable; en canvi, en atac, per molt que ho intenti, es mostra poc efectiu, i això explica el 0-0 d’ahir, el quart d’aquesta temporada. Un cop més, l’Olot va teixir més ocasions que el rival, però no les va acabar amb gol. En va tenir en moments clau del partit: a l’inici de les dues parts i ja al final.

A l’Almozara, qualsevol servei de banda és sinònim de perill, i l’Olot ho va comprovar només de començar. En el primer minut, Xumetra va recollir una pilota que venia d’una sacada d’aquestes característiques i, sense pensar-s’ho gens, va xutar. El seu intent des de la frontal va topar amb el travesser i es va convertir en el primer avís dels olotins, que no estaven disposats a deixar-se impressionar per la línia de cinc defenses de l’Ebre.

L’Olot també va provar d’inquietar Salva amb una rematada de cap de Masó i, a l’hora de defensar-se, va saber contenir les centrades a l’àrea dels de Manolo González. El canvi de sistema —amb Jose i Jaume Pol de laterals i Alan Baró i Carles Mas de centrals— va aportar més consistència a la línia defensiva i la va convertir en un mur que els atacants de l’Ebre no van poder superar. Si alguna vegada s’hi van apropar amb perill, va ser més a conseqüència d’algun error visitant que no pas d’algun encert local.

És cert que els garrotxins tampoc no van anar sobrats d’ocasions, però poden dir que van enviar dues pilotes a la fusta. La segona va ser en el minut 5 de la segona meitat, quan Hèctor va fer un llançament de falta magistral que va anar a parar a la creueta. Hauria estat un golàs i hauria trencat un partit que, amb el 0-0, va anar avançant sense alterar-se. Només es va animar en el tram final, amb algunes arribades consecutives dels aragonesos i un xut de Nierga que va sortir fregant el pal. El davanter tenia preparada la disfressa de superheroi del dia de Conca, però aquesta vegada no se la va poder posar.

Eren un equip i un context difícils, així que el punt és positiu tot i que ens hauria agradat guanyar
Raúl Garrido
entrenador de l’olot
Havíem de contrarestar el rival de manera específica i ho hem fet molt bé. Hem tingut tres ocasions molt clares per guanyar

Jose Martínez, titular tres mesos després

Raúl Garrido va apostar ahir per un canvi de sistema, dibuixant un 4-3-3 a diferència del 3-5-2 de diumenge al municipal. Això va provocar tres canvis en l’onze inicial. El més destacat va ser l’entrada de Jose, que només havia estat titular en dos partits aquest curs –l’últim en la jornada 4. Les altres novetats van ser Xumetra i Jaume Pol, mentre que els damnificats van ser Blázquez, Pedro del Campo i, sorprenentment, el golejador Marc Mas.