Girona

Ni aventura ni diners a caixa

L’anul·lació del Girona-Barça a Miami escriu l’últim capítol d’una sèrie amb un guió agosarat i molt discutit de Tebas

El Girona, que s’hi va posar bé de seguida tot i limitar-ne molt les valoracions, es queda sense uns ingressos extraordinaris que l’haurien ajudat en el mercat d’hivern

Ni el 90%, ni el 83% ni els 10.000 dòlars que s’hi hauria jugat. Javier Tebas s’ha quedat amb les ganes de dur el Girona-Barça del 26 de gener a Miami, després d’una història embolicada que va començar amb el president de la Lliga tancant un acord amb l’empresa Relevent abans de començar a demanar els permisos necessaris. L’anul·lació del partit, oficial després que el Barça comuniqués que se’n desentenia per falta de consens, tanca el serial, com a mínim per a aquesta temporada, i deixa sense partit a fora dos clubs catalans que s’hi havien posat molt bé. El Barça va fer costat al projecte per promocionar la lliga en altres mercats, i el Girona, tot i limitar-ne a l’extrem les valoracions públiques, també s’hi va agafar de seguida, i això que tenia la part més problemàtica per la pèrdua que representava per als seus abonats que el Barça no visités Montilivi. Tot i haver acabat malament, el Girona continua fent costat als desitjos de Tebas. “El Girona FC continuarà donant suport a les iniciatives que ajudin a promoure la Lliga més enllà de les fronteres de l’Estat espanyol, de la mateixa manera i amb la mateixa actitud que ho va fer quan se li va proposar participar en el partit als Estats Units”, exposava en un comunicat, l’últim de la nit de dilluns –va començar el Barça i el va seguir la Lliga–, amb l’equip a Bilbao.

Amb l’anul·lació del viatge a Miami, els dos clubs perden la possibilitat d’ingressar una partida molt generosa. L’efecte és especialment perjudicial per al Girona, que s’hauria pogut endur una xifra propera als 4 milions d’euros. Amb els ingressos pel partit a Miami, el Girona hauria rebut una injecció extraordinària molt benvinguda per a l’àrea esportiva, que necessita fer un esforç en el mercat d’hivern per compensar les baixes. Sense aquesta aportació extra, el club tornarà a estar força limitat en la finestra de mercat del gener. El club s’ha assegurat uns 610.000 euros per haver cedit futbolistes al mundial de Rússia –Johan Mojica, Cristhian Stuani i Yassine Bounou– però aquests ingressos ja els tenia comptats en el pressupost.

La normalitat

L’altra cara de l’anul·lació és que Montilivi viurà el Girona-Barça, un dels plats forts –si no el que més– que esperen tots els aficionats blanc-i-vermells, que no s’haurien imaginat mai a l’estiu que podia perillar, i que al cap i a la fi té un sol precedent (el 0-3 de la temporada passada) en partit oficial. Tot i que entre el club i la Lliga havien preparat diverses compensacions, molts abonats preferien mantenir el partit a Montilivi. I alguns jugadors també havien manifestat que, si poguessin triar ells, preferien competir contra el Barça a casa, davant l’afició, tot i que Eusebio sempre havia apuntat que estaven disposats “a acceptar el que el club pensés que era el millor per al creixement”. Els més beneficiats són els més de mil abonats –el club, que havia reservat 5.000 entrades, va parlar de 1.300 dos dies abans del duel– que van acceptar l’entrada i el desplaçament de franc al Camp Nou com a compensació i que podran viure també el partit de la segona volta al seu seient.

REACCIONS

El Barça sempre s’ha mostrat encantat de jugar a Miami si tots els agents hi estaven d’acord. No hi havia consens
Javier Bordas
DIRECTIU DEL BARÇA

IDEA DE FUTUR

Respecto la decisió del Barça. He de felicitar el Girona i el Barça, que ens han fet arribar fins aquí
Javier Tebas
PRESIDENT DE L’LFP

ELS MÉS BENEFICIATS

M’hauria agradat jugar. Aturem la mesura cautelar però mantindrem la demanda principal i arribarem a jugar un partit a fora
El Girona continuarà donant suport a promoure la Lliga “més enllà de l’Estat espanyol”
Més d’un miler d’abonats van anar al Camp Nou de franc i podran ser a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)