Girona

La trobada amb els petits accionistes, una bassa d’oli

En positiu. El president del Girona, Delfí Geli, i el president del consell d’administració, Ignasi Mas-Bagà, van transmetre el bon moment esportiu i econòmic a una vintena d’accionistes

La junta d’accionistes de l’any passat va ser l’última en què qualsevol persona propietària d’una acció del Girona FC podia assistir. En aquella trobada, el consell d’administració va canviar els estatuts i va determinar que per poder ser a la junta d’accionistes calien un mínim de 1.784 accions. La decisió no va agradar gaire al petit accionariat, però la presidència del consell va adquirir el compromís de fer una trobada anual en què s’explicaria en línies generals la situació econòmica i esportiva de l’entitat als accionistes minoritaris que així ho volguessin.

La trobada es va produir ahir a la tarda a la nova zona VIP de gol sud de Montilivi i va aplegar una quinzena d’accionistes. En la sessió no va aparèixer cap dels temes més delicats dels últims mesos a l’entitat gironina, com ara el trasllat del Girona-Barça a Miami o un clàssic d’aquest tipus d’actes, el preu dels abonaments, de les entrades o dels nous carnets de soci que el Girona ha creat aquest darrer any. El president de l’entitat, Delfí Geli, i el president del consell d’administració, Ignasi Mas-Bagà, van desgranar en línies generals la situació del club des del punt de vista esportiu i econòmic i el diagnòstic és ben clar: el Girona té bona salut. “El club ha crescut a una velocitat que no imaginàvem en només un any. Som capaços de competir amb grans clubs en l’àmbit esportiu i també en gestió”, va remarcar Mas-Bagà.

L’explicació es va centrar en els quatre objectius que s’ha marcat l’entitat a curt termini: d’una banda, i el més important, la consolidació de l’equip a primera divisió. A partir d’aquesta premissa, la voluntat és desenvolupar el futbol de base i generar nous talents; créixer des del punt de vista comercial i en aficionats i assolir la sostenibilitat financera. Tant Geli com Mas-Bagà van destacar que es va en la bona direcció en tots els punts.

El planter, al centre

Pel que fa a les preguntes dels accionistes, va destacar l’interès per saber com està la creació d’una ciutat esportiva. “Estem fent passos endavant per assolir-ho. De moment, però, hem millorat molt les instal·lacions de Riudarenes i de La Vinya i el filial, el Peralada, i el Girona C tenen unes condicions excel·lents que també ens permeten atraure més talent. Som conscients que seria molt positiu centrar tots els equips del Girona en un mateix punt”, va explicar Delfí Geli. Els petits accionistes també van preguntar per la rellevància de tenir accions comprades el 2009 i el fet de mantenir el vincle amb l’òrgan gestor del club, així com el mecanisme que marca el límit salarial del club.

ELS PROTAGONISTES

El Girona és capaç de competir amb grans clubs en l’àmbit esportiu i també en gestió
Ignasi Mas-Bagà
Pres. consell d’adm. Girona FC
Hem aconseguit que l’adaptació a primera sigui ràpida i ara la voluntat és la consolidació i créixer
Delfí Geli
President del Girona FC

Avui, la junta d’accionistes amb un conseller nou

Les instal·lacions de Montilivi seran el marc aquesta tarda de la junta general d’accionistes del Girona FC, en què el consell d’administració del club –presidit per Ignasi Mas-Bagà i del qual també formen part Diego Gigliani, Andy Young i Simon Cliff– repassarà els comptes de l’entitat de l’últim exercici i també anunciarà el pressupost per a aquesta temporada. Fa un any, en la primera junta general d’accionistes del nou consell d’administració, es va aprovar un pressupost d’uns 44,5 milions d’euros. Cal recordar que els màxims accionistes del club gironí són el City Football Group i el Girona Football Group. D’altra banda, aquesta tarda també es donarà entrada a un nou membre del consell d’administració del Girona, que ocuparà el lloc de Fabricio González. L’advocat gironí, de 48 anys, va morir el juliol passat de manera sobtada. Finalment, la junta d’accionistes també serveix per repassar i informar d’altres xifres que afecten l’entitat blanc-i-vermella, com ara les dades d’assistència, de creixement, de patrocinis, de socis, d’abonats, etc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)