2a divisió FEF

A casa, un abans i un després

Tram decisiu. L’Olot i el Peralada afronten dos partits consecutius com a locals que segur que marcaran la seva trajectòria immediata i, fins i tot, els objectius per assolir a principis de l’any nou

L’Olot i el Peralada tenen encerclats en vermell els dos pròxims partits que han d’afrontar. Els olotins, per calendari, disputaran dues jornades consecutives davant la seva afició contra dos equips que tenen per sota en la classificació, l’Eixea i el Terol. Els xampanyers també disputaran dos duels seguits com a locals, però no pel calendari, sinó per posar al dia un duel ajornat per culpa de les inclemències meteorològiques. El filial del Girona rebrà el Castelló dissabte vinent i el València Mestalla dimecres, només quatre dies després. Per als dos representants gironins en la categoria, la màxima ambició és fer un ple de victòries que permetin ampliar el marge respecte al descens als garrotxins i sortir d’aquestes posicions als peraladencs.

Obligats a millorar

Si bé l’Olot és el quart millor visitant i l’equip que menys gols encaixa a domicili juntament amb l’Hèrcules (4 dianes), els olotins són el cinquè pitjor local del grup, amb tan sols un triomf –contra el Badalona (4-0)–, cinc empats i dues derrotes. Els dos partits contra l’Eixea (tretzè) i el Terol (divuitè) són una oportunitat d’or per als de Raúl Garrido, que actualment, amb un marge de cinc punts respecte al descens, poden situar-se més a prop de la part alta que de la zona més compromesa.

Guanyar per treure el cap

El Peralada també ha firmat uns números raonables a domicili –amb deu punts és el vuitè millor equip– però davant la seva afició és l’únic bloc, juntament amb el CD Vitòria del grup 2, que no ha aconseguit guanyar un matx. Els de Chicho Pèlach, actualment cuers amb 13 punts empatats amb el Castelló, el seu pròxim rival, podrien sortir del descens directe –posició que ocupen des de la quarta jornada– si fan el ple contra dos equips actualment també en descens. Els de l’Alt Empordà ja van jugar, seguint el calendari, dos duels consecutius com a locals, si bé un es va disputar a Montilivi contra l’Olot (0-1) i el següent al municipal de Peralada contra el Conquense (1-1). El botí llavors va ser escàs, i és que per treure el cap de la part baixa són innegociables els sis punts per afrontar l’aturada nadalenca amb calma.

Olot (10è, 20 p.)
Eixea dg. 16.30 h
13è amb 18 punts
Terol 22/12 (16.30 h)
18è amb 15 punts
Peralada (20è, 13 p.)
Castelló dis. 16 h
19è amb 13 punts
V. Mestalla 19/12 (16 h)
17è amb 15 punts

NECESSITA MILLORAR

L’Olot només ha guanyat un partit a casa, suma vuit punts i ha rebut 9 dels 14 gols en total

A L’HORITZÓ

Amb 20 punts, l’Olot té la fita d’igualar o superar la millor primera volta a 2a B (24)

NEGATS

El Peralada i el CD Vitòria són els únics equips de segona B que no han guanyat a casa

VEURE LA LLUM

El filial del Girona té una oportunitat d’or per treure el cap i sortir del descens directe

Només l’Atlètic Balears ha fet el ple de victòries

El conjunt balear és l’únic equip del grup tercer que davant una sèrie de dos partits a casa ha aconseguit el ple de victòries. L’equip dirigit per Manix Mandiola, quart en la taula, va derrotar l’Olot i l’Ontinyent en una setmana, fet que li va atorgar sis punts vitals per instal·lar-se en la zona noble. El Barça B tampoc va perdre en els dos partits consecutius al Miniestadi: va guanyar els de la Garrotxa i va empatar precisament contra l’Atlètic Balears. El conjunt que més malparat va sortir del tram de dos partits davant la seva afició va ser el Conquense, amb 0 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)