Girona

Trajectòries compartides

Pablo Machín s’enfrontarà demà al Sánchez Pizjuán a futbolistes que s’han consolidat en el futbol professional amb el de Gómara a la banqueta del Girona

Àlex Granell, Aday Benítez, Pere Pons i Jonas Ramalho són els casos més significatius d’una plantilla amb el segell de l’ara entrenador del Sevilla

El setzè partit de lliga del Girona amb Eusebio Sacristán d’entrenador tindrà connotacions especials per a la gran majoria de la plantilla. Quan fixin la mirada cap a les banquetes, molts jugadors gironins veuran una cara més familiar en la rival que en la pròpia. Pablo Machín, juntament amb el segon entrenador, Jordi Guerrero, i el preparador físic, Jordi Balcells, s’enfrontaran demà al Sánchez Pizjuán al club en què van fer un salt en l’àmbit professional i a futbolistes amb els quals han crescut junts fins a gaudir de les excel·lències de l’elit.

La plantilla del Girona té el segell indiscutible de Pablo Machín, que va marxar cap a Sevilla després de pagar un milió d’euros al Girona, que havia anat renovant el bloc de jugadors pensant en la continuïtat de l’entrenador de Gómara. S’acabava així la relació d’èxit de Machín amb el club de Montilivi i amb jugadors ja plenament consolidats en el futbol professional. Alguns ja havien traçat una trajectòria destacada, com ara Bernardo, Stuani i Gorka Iraizoz –tres dels fitxatges del club després de l’ascens a primera– o Borja García, però n’hi ha que havien concentrat tot el seu protagonisme com a professionals amb Machín a la banqueta.

El 91%, el 85% i el 82%

Quan Machín va arribar a Girona, el març del 2014, Àlex Granell veia de lluny el futbol professional perquè competia en el Prat, que va baixar a tercera. Pere Pons jugava cedit a l’Olot, després d’haver acumulat 19 partits a segona A. Aday Benítez era al Tenerife, amb el qual va jugar 13 partits en tota la temporada. Tots tres –amb el de Sentmenat ara lesionat– s’han fet un lloc en el futbol d’elit, i ara tot just comencen el camí deslligats de Pablo Machín. Dels 156 partits que acumula Granell entre segona A i primera, 144 són amb Machín d’entrenador, cosa que representa un 91%. Fa unes setmanes, en una entrevista a Sevilla, el tècnic va posar l’ara capità del Girona com a “futbolista model”. El 91% de Granell és el percentatge més alt, al davant del 85% d’Aday i del 82% de Pere Pons. El quart de la llista (amb un 70%) és Jonas Ramalho, un altre futbolista que, tot i que ja havia tastat la primera amb l’Athletic, va fer un pas endavant amb Machín i el seu esquema de tres centrals, ideal per a les característiques del de Barakaldo.

Dels 24 futbolistes que han tingut participació aquesta temporada a primera, n’hi ha quatre –Pedro Porro, Patrick Roberts, Doumbia i Valery– que han debutat aquest curs, ja sense Machín. Dels altres 20, gairebé la meitat (9) han jugat com a mínim un 50% dels seus partits en el futbol professional amb Machín d’entrenador. A l’altre extrem hi ha Gorka Iraizoz, que va arribar carregat d’experiència a primera –dotze temporades– i només va jugar vuit jornades amb Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)