Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Hem de tenir més la pilota”

Que Pablo Machín conegui tan bé el Girona no fa més complicat de preparar el partit, segons el parer d’Eusebio Sacristán. “Nosaltres preparem el partit pensant que ens enfrontem a un rival amb unes característiques determinades. El Sevilla té una proposta diferent a altres equips, amb defensa de tres, però també ens hem enfrontat al Leganés, per exemple, que juga molt semblant. Aquest partit té uns condicionants diferents, però no pensem que l’entrenador pugui conèixer més en profunditat el que nosaltres fem, perquè nosaltres ara fem coses diferents.” En aquest sentit, el de La Seca creu que el cos tècnic encapçalat per Machín haurà hagut d’analitzar les darreres versions del Girona: “El seu coneixement serà més pel que estem fent els últims partits que de tot el que feien la temporada passada, perquè més enllà del sistema, el funcionament és diferent.”

L’exjugador del Barça no nega que el partit tindrà connotacions especials per a la seva plantilla: “S’enfronten al tècnic que han tingut les últimes temporades i junts han aconseguit coses molt importants per a aquest club. Segur que és un entrenador que els ha marcat. Més enllà que sigui especial, espero que puguin competir al nivell que ho fan cada dia. I que puguem fer un molt bon partit. És el que espero dels nostres jugadors. Ells gestionaran les sensacions que puguin tenir, i espero que ens serveixin per poder competir al millor nivell.”

Eusebio defensa el bon funcionament de l’equip, que tot just dilluns va perdre la condició d’invicte a camp contrari per culpa d’un penal molt polèmic. L’equip, però, ha de millorar les prestacions que va oferir a San Mamés. “Hem de pensar a continuar la línia de joc i competitivitat que l’equip està mostrant cada dia. L’altre dia, també. El rival va estar molt bé, va ser molt difícil aguantar la seva força, però ho vam fer. Dit això, sí que hem de millorar alguns aspectes que l’altre dia no vam dominar. Tenir més la pilota i posar més problemes al rival. És el que intentarem contra un equip en bon moment, fort, amb un bon entrenador i amb una dinàmica molt positiva.” Tant el Sevilla com el Girona arriben al duel sense cap urgència. “En els darrers partits hem fet les coses bé i hem sumat punts importants, més enllà de perdre l’últim. La diferència de punts entre un equip i l’altre és sobretot perquè ells van començar molt millor que nosaltres la temporada.”

El Girona, que ha guanyat en estadis com el del Vila-real i el València, visita un dels millors escenaris de primera. “Hi anem amb la mentalitat d’anar pel partit i aconseguir els tres punts. Sobretot a fer les coses bé. A fer un molt bon partit, a competir bé, perquè ho estem fent així. Estem demostrant que l’equip té solidesa i consistència en els aspectes defensius, que ens permeten després aprofitar el potencial ofensiu. Amb aquesta il·lusió anem a Sevilla, sabent les dificultats que hi ha. Sabem que és un camp molt difícil per als visitants, però confiem molt en nosaltres i pensem que, si fem les coses bé, tindrem la possibilitat de fer alguna cosa important.” Eusebio tornarà a tenir mancances al carril esquerre, avui contra un equip que sol crear molt de joc per les ales. Assegura, però, que això no li preocupa: “Considero que tenim recursos a la plantilla per poder competir a un molt bon nivell. Mirarem d’aprofitar les nostres virtuts, que en són moltes, i minimitzar les del rival. Tenim una plantilla amb nivell i amb molt compromís. A través d’aquesta mentalitat competitiva que tenim, mirarem de compensar el potencial i les virtuts del Sevilla”. A l’hora de destacar els punts forts dels andalusos, es va allargar: “La qualitat dels jugadors i la proposta de joc, que li permet tenir consistència defensiva. Té centrals forts i expeditius, bons jugadors de banda capaços d’ajudar en fase defensiva i projectar-se en atac. Molta qualitat al mig del camp, amb tècnica i qualitat individual, i a dalt, arribada i definició. Últimament està més a prop del 5-3-2 que del 3-4-2-1, i ha aconseguit que els jugadors estiguin traient un bon rendiment a la seva qualitat”. El Sevilla va jugar dijous en l’Europa League. “Crec que no va ser un partit de gran desgast mental., peró sí físic. A veure si som capaços d’aprofitar-ho. Hem de fer un partit prou exigent com perquè ells ho puguin notar”, va apuntar l’entrenador del Girona.

La copa i el gener

Eusebio va valorar també l’aparellament amb l’Atlético en els vuitens de final de la copa. “Per a mi és una eliminatòria molt motivadora. Crec que és un gran equip, però per a nosaltres és una oportunitat i competirem amb totes les ganes de superar-lo.” El gener serà molt exigent. “Buscarem la millor manera de repartir esforços, i que això no ens suposi cap problema. Jugarem les dues competicions amb els nostres millors recursos.”

SOBRE BILBAO

“La competitivitat és bona, però hem de fer més coses i crear més problemes”

PABLO MACHÍN

“Ara fem coses diferents. Ens coneixerà més pels últims partits que pel passat”

PERILL AL CARRIL

“Tenim recursos a la plantilla, amb nivell i compromís, per poder competir bé”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)