Nàstic

Un bri de llum en la foscor

Nàstic. El conjunt grana aconsegueix una victòria balsàmica al camp de l’Extremadura gràcies a un gol de Luis Suárez en el minut 70 i trenca una dinàmica de sis jornades sense guanyar

extremadura 0 nàstic 1

EXTREMADURA:Álvaro Fernández; Álex Díez, Pardo, Borja Granero, Pomares; Valverde (Olabe, 11’), Zafarino, Fausto Tienza (Álex Barrera, 74’), Kike Márquez; Chuli (Willy, 58’) i Rennella.NÀSTIC:Bernabé Barragán; Salva Ferrer, Djetei, Fali, Abraham; Viti, Imanol; Sebas Coris (Pol Valentín, 87’), Javi Márquez (Rocha, 76’), Manu del Moral (Luis Suárez, 69’); i Manu Barreiro.GOLS:0-1 (70’) Luis Suárez.ÀRBITRE:Vicandi Garrido (col·legi basc).T.G.:als locals Fausto Tienza, Renella, Pardo, Olabe i Álex Díez; i als visitants Viti, Javi Márquez, Imanol i Manu Barreiro.PÚBLIC:10.704 espectadors.

Era una qüestió de supervivència. Si el Nàstic volia mantenir viva la flama de l’esperança, era obligat tornar del camp de l’Extremadura amb els tres punts al sarró. I ho va aconseguir. Els d’Enrique Martín van oferir de nou una bona imatge, però ahir, a diferència de la setmana passada, al davant no hi havia un candidat al títol com el Granada, hi havia l’Extremadura, un equip que també batalla per eludir el descens. Els blaugrana, sense el seu referent, Enric Gallego, que estava complint sanció, van acaparar la pilota, però el Nàstic va saber esperar molt bé i, quan faltaven 20 minuts per al final, va aparèixer Luis Suárez. L’atacant colombià va etzibar un xutàs dins de l’àrea i va desequilibrar la balança. Sis partits després, el conjunt tarragoní va poder celebrar un triomf que, a més, l’acosta a la zona de permanència: el divuitè està ara a 4 punts.

L’estratègia del Nàstic era ben clara: deixar que fos l’equip de casa el que portés la iniciativa, tapar-se bé i aprofitar alguna de les incursions en atac per fer mal. I la recepta va sortir bé. Així, en el primer temps, tot i que l’Extremadura va acaparar la possessió, no hi va haver ocasions clares de perill. Per part dels de casa, ho van intentar Chuli i Kike Márquez i, per part dels grana, Salva Ferrer, Imanol i Javi Márquez van inquietar Álvaro Fernández. Hi va faltar, això sí, el punt de clarividència necessari perquè les aproximacions transcendissin en alguna cosa més. Hi havia temor de fallar, i això va pesar.

Arribar i moldre

Si en el primer temps l’equip de casa va acaparar la pilota (73% de possessió) i el Nàstic va defensar-se bé, després de la represa la tendència es va mantenir, però no va ser tan accentuada. Val a dir, això sí, que l’Extremadura va tenir l’1-0 a tocar en el minut 52, amb un obús de Kike Márquez en una falta llunyana. Per fortuna, la canonada del futbolista local va acabar impactant amb el travesser. La resposta a aquest avís va ser una rematada tova de Manu Barreiro (52’) que Álvaro Fernández va aturar bé. Amb el pas dels minuts, el partit es va anar trencant, ja que l’empat no acabava de ser bon resultat per a ningú, sobretot per a un Nàstic que encara no havia guanyat lluny de Tarragona. Qui va posar remei a aquesta mala estadística va ser Luis Suárez. L’atacant va entrar al camp en el minut 69 i, amb la primera pilota que li va caure als peus, va arribar el gol. El 0-1, això sí, s’hauria de defensar aferrissadament, ja que l’Extremadura va iniciar una operació de setge a la porteria de Bernabé Barragán. El sentinella grana, en tot cas, va decidir que ahir exhibiria virtuts i va deixar totes les ocasions de l’Extremadura –la més clara, un xutàs de Pardo– en no res.

Hem fet el nostre partit, hem treballat i hem tingut la sort del gol. Estem vius i ens ho mereixem
Manu Barreiro
DAVANTER DEL NÀSTIC
Tinc una alegria impressionant. Aquesta és una victòria que ja necessitàvem
Luis Suárez

Hem merescut el triomf. Els nois han treballat molt bé, com el dia del Granada, però al davant teníem un rival de la nostra lliga
L’equip ha viscut moltes adversitats i el triomf li donarà una consistència mental molt forta
Enrique Martín
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Primer triomf del curs en camp contrari

Amb la victòria aconseguida ahir al camp de l’Extremadura, el Nàstic va trencar una tendència nefasta lluny del Nou Estadi. I és que el conjunt tarragoní encara no havia sumat tres punts d’una tacada a domicili aquest curs. L’última victòria en camp contrari va ser la que va signar al feu de l’Osca en la penúltima jornada de la temporada passada (0-1). Aquest curs, el bagatge estava sent d’allò més pobre: sis derrotes i dos empats, amb 16 gols en contra i només dos a favor. L’equip grana, amb tot, té ara el repte que la victòria d’ahir serveixi com a punt d’inflexió, ja que el pròxim cap de setmana tornen a jugar lluny de Tarragona: toca visita al camp d’un Mallorca que està batallant a la part alta de la classificació, amb força homes amb passat al Nàstic.