Girona

El coixí esmorteeix la frenada

El Girona, que fins fa vuit dies podia presumir de ser l’únic equip invicte a fora, viu ara els efectes de dues derrotes seguides

Els blanc-i-vermells tanquen la jornada amb sis punts de marge respecte a la zona de descens

En una sola setmana, el Girona ha passat de ser l’únic equip de primera divisió que podia presumir de mantenir-se invicte a camp contrari a encadenar dues visites sense haver-ne tret cap punt. L’equip blanc-i-vermell havia guanyat molta tranquil·litat i confiança amb la seva sèrie més llarga de partits invicte a primera –sis de lliga, arrodonits amb els dos de copa contra l’Alavés–, però ara ha posat el fre, després d’haver fet el punt a casa contra l’Atlético de Madrid abans de perdre a San Mamés i al Sánchez Pizjuán sense haver vist porteria. És la primera vegada en tota la temporada que el Girona enllaça dues derrotes, cosa que dota de més pressió i responsabilitat l’última cita de l’any, divendres a Montilivi (19.30 h) contra el Getafe.

La productivitat del Girona a partir de la segona aturada de la competició li ha permès agafar un coixí de seguretat que agraeix ara que ha frenat. Els blanc-i-vermells van arribar a assolir una diferència màxima de deu punts respecte a la zona de descens a segona A, ara fa dues jornades, després dels sis partits sense perdre (12 punts de 18 possibles). El marge, després de les dues derrotes seguides, és ara de sis punts, un cop tancada la setzena de jornada.

Nou equips, quatre punts

El Girona va canviar la cara a partir de la visita a Anoeta. L’equip ocupava el quinzè lloc, la classificació més baixa descomptant les dues primeres jornades. Va començar a accelerar i, amb les dues victòries seguides contra el Rayo i el València, es va situar en el desè lloc. Des del 3 de novembre, amb el gol de Pere Pons a Mestalla, els gironins es mantenen de mitja taula en amunt. Van arribar a ser setens –empatats a punts amb el Madrid, sisè– i ara tornen a ocupar el desè lloc. Formen part, això sí, d’un grup dens d’equips amb poques diferències. El Llevant –vuitè amb un punt més que el Girona– i el Leganés –setzè– estan separats per quatre punts.

El conjunt d’Eusebio Sacristán continua tenint més a prop la zona d’accés a competicions europees que la de descens, però l’equip assumeix que la lluita prioritària és avançar feina en el camí cap a la continuïtat en la màxima categoria. I la sensació, tenint en compte l’equilibri en la classificació i els equips que hi ha per sota, és que el camí per recórrer és encara molt llarg. El Girona té feina al camp, però també als despatxos. Minvat per la plaga de lesions, l’àrea esportiva ha de resoldre durant el mercat d’hivern les mancances als carrils, però haurà d’afinar també a l’hora de millorar les prestacions ofensives de l’equip, amb alternatives més sòlides que les que han ofert fins ara futbolistes com Doumbia i Choco Lozano.

JORNADA 1 13è
Girona-Valladolid (0-0) Marge respecte al 18è +1
JORNADA 2 16è
Girona-R. Madrid (1-4) Marge respecte al 18è 0
JORNADA 3 11è
Vila-real- Girona (0-1) Marge respecte al 18è +3
JORNADA 4 6è
Girona-Celta (3-2) Marge respecte al 18è +4
JORNADA 5 6è
Barça-Girona (2-2) Marge respecte al 18è +4
JORNADA 6 12è
Girona-Betis (0-1) Marge respecte al 18è +4
JORNADA 7 11è
Osca-Girona (1-1) Marge respecte al 18è +3
JORNADA 8 15è
Girona-Eibar (2-3) Marge respecte al 18è +2
JORNADA 9 15è
R. Sociedad-Girona (0-0) Marge respecte al 18è +2
JORNADA 10 11è
Girona-Rayo (2-1) Marge respecte al 18è +5
JORNADA 11 10è
València-Girona (0-1) Marge respecte al 18è +7
JORNADA 12 9è
Girona-Leganés (0-0) Marge respecte al 18è +7
JORNADA 13 7è
Espanyol-Girona (1-3) Marge respecte al 18è +9
JORNADA 14 7è
Girona-Atlético (1-1) Marge respecte al 18è +10
JORNADA 15 9è
Athletic-Girona (1-0) Marge respecte al 18è +7
JORNADA 16 10è
Sevilla-Girona (2-0) Marge respecte al 18è +6

0 DE 6

Eusebio viu per primer cop dues derrotes seguides, sèrie que no es va allargar a tres en tot el curs anterior

EL CAMÍ ÉS LLARG

El rècord invicte ha derivat en 1 punt de 9 i la idea que hi ha feina per fer, al camp i a fora

A LA CLASSIFICACIÓ

L’equip es manté de mitja taula en amunt des del triomf a Mestalla, el 3 de novembre

La segona derrota per més d’un gol

X.M.

El 2-0 amb què el Sevilla de Pablo Machín es va imposar diumenge al Sánchez Pizjuán és la cinquena derrota del Girona en la lliga. Més acostumat a partits ajustats, l’equip d’Eusebio va perdre per més d’un gol de diferència, cosa que només li havia passat una altra vegada, en la segona jornada contra el Real Madrid (1-4). El Betis (0-1), l’Eibar (2-3) i l’Athletic Club (1-0) van superar els gironins per un sol gol. Ja durant l’etapa de Pablo Machín a Montilivi, el Girona es caracteritzava per ser sempre competitiu, amb possibilitats de puntuar fins al final, i les derrotes solien ser ajustades. Un cop a primera, però, ja els va costar més. L’equip va tancar la primera experiència en la màxima categoria amb quinze derrotes, de les quals vuit van ser per més d’un gol de diferència. Les més cridaneres, el 6-1 al Camp Nou, el 5-0 a Anoeta, el 6-3 al Bernabéu i les dues ensopegades contra l’Eibar, a Ipurua (4-1) i a Montilivi (1-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)