2a divisió FEF

SERGI RASET

SECRETARI TÈCNIC DE L’OLOT

“Vam ser valents i vam saber preveure coses”

“Vèiem que hi havia un cos tècnic que va encaixar amb els jugadors i va saber treure suc del que tenia i que li podíem donar continuïtat”

“Tenim una plantilla compensada i n’estem tots molt contents”

Encara s’ha d’obrir el mercat d’hivern, i en futbol avui pots dir que no toques res i després acaben passant coses
Per part nostra ens agradaria que l’Olot pogués continuar creixent amb el cos tècnic i els jugadors actuals, seria molt bo

Sergi Raset (Barcelona, 14/01/1975) és el secretari tècnic de l’Olot, l’encarregat de confeccionar la plantilla del primer equip, en el cas de l’estiu passat, sobretot d’assegurar la continuïtat de peces importants en la gran segona volta que va permetre segellar la permanència en la categoria. Ja amb la millor primera volta del club a segona B faltant encara un partit, Sergi Raset manté l’equilibri que atorga la il·lusió de continuar creixent i els peus de plom.

L’equip està meravellant i aconseguint bons resultats. Per damunt de les expectatives?
Quan va començar la temporada, la idea principal era conservar la bona base que havia fet una molt bona segona volta i acabar-ho d’apuntalar amb jugadors concrets, que, per línies, crèiem que ens podien donar un plus més. La continuïtat del cos tècnic, la idea de joc i la coneixença entre tècnics i jugadors ens ha ajudat. Volíem estar el més lluny possible de la part baixa i sabíem que l’equip podia jugar un joc de combinació i buscar la porteria rival a través de la pilota, però també tenir i controlar altres registres a què t’obliga el grup tercer i els diferents camps dels rivals. Ara per ara podem dir que les coses van com les esperàvem.
La feina amb antelació d’assegurar la continuïtat del bloc va ser clau?
Vam ser valents, ja que vam preveure que passarien una sèrie de coses. És una de les feines importants d’un director esportiu, preveure què pot passar o avançar-te a possibles situacions. Vèiem que hi havia un cos tècnic que va encaixar amb els jugadors i va saber treure suc del que tenia i que li podíem donar continuïtat per tots aquests inputs positius. Estàvem convençuts que ens salvaríem i ho vam fer amb un cert temps, tot i que la cosa es va complicat i no vam segellar la permanència fins a última hora. Amb la salvació assegurada, la idea era que aquest curs podíem fer un pas endavant i créixer assegurant la continuïtat del bloc.
Un dels objectius a l’estiu era aprofitar la inèrcia de la segona volta culminada amb el gol de Barnils ‘in extremis’. S’ha aconseguit de sobres, no?
El primer dia de pretemporada normalment faig una xerrada als jugadors de benvinguda i presentació. Els vaig dir que un dels objectius del curs era créixer com a equip, en resultats, saber-nos adaptar a diferents superfície, etc. Em referia a l’equip, però també al club, ja que en el futbol de base hem crescut en nombre d’equips, ha aparegut el femení amb molta força, hem aconseguit alguna categoria més, el filial ja té més bona cara amb jugadors joves i amb futur per arribar al primer equip, etc. Ara això ja està passant, però també soc conscient que no estem ni a la meitat de la lliga i que això és llarg i complicat. Pots encadenar dos o tres partits sense guanyar i poden aparèixer nervis, ja que qualsevol equip pot guanyar un altre. Evidentment estem contents i il·lusionats.
El tècnic manté activats els futbolistes; això és bo per al grup i també l’alleugereix de feina?
Ho estem gestionant molt bé. Lògicament en un equip sempre hi ha tres o quatre jugadors que són intocables per a un entrenador. Ens estan respectant les lesions, i toco fusta per continuar amb aquesta bona ratxa. Cada setmana és un maldecap per al cos tècnic decidir qui entra a l’onze, qui deixen fora de la convocatòria, etc. Això diu molt de la plantilla, ja que en funció de quin camp vas, contra quin rival t’enfrontes o si un jugador està més bé que un altre, el tècnic té opcions per encarar el partit d’una manera o una altra. El meu objectiu era formar una plantilla en la qual el cos tècnic tingués el màxim de variants possibles i diferents perfils en una mateixa posició per poder-se adaptar en aquestes situacions.
Perspectives de cara al mercat d’hivern? O quan els resultats acompanyen és millor no tocar gaires peces?
Tenim una plantilla molt compensada i n’estem tots molt contents. La idea, ara per ara, és no tocar res. Encara s’ha d’obrir el mercat d’hivern, i en futbol avui pots dir que no toques res i després acaben passant coses. La meva obligació és estar atent al mercat i sempre que hi hagi un jugador que ens pugui ajudar a sumar i el club el pugui assumir econòmicament, parlar-hi. Si sortís algun jugador, perquè vol més minuts o perquè hi ha algun equip més important que el vol, després hi haurien moviments obligats per compensar les sortides.
I la renovació de Raúl Garrido com va? El curs passat es va moure amb molta antelació. O s’ha de començar a admetre que pot i vol fer un pas més endavant en la seva carrera?
Estan fent una molt bona feina. Tenim molt bona relació i parlem diàriament després de cada entrenament. Crec que ell està a gust aquí i content, però com tots, el que volem és anar creixent. La nostra idea és anar parlant de la renovació i hem començat a fer un sondeig de cares al proper curs. Falta molt, però per part nostra ens agradaria que l’Olot pogués tenir continuïtat i seguir creixent amb el cos tècnic i els jugadors actuals. Seria un bon senyal per a totes les parts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)