3a divisió FEF

Motius per a l’optimisme

La primera volta. El Llagostera tanca la primera meitat del curs de manera brillant i lluita per ser líder, mentre que el Figueres ha crescut amb el pas de les jornades i té marge de millora

La tercera divisió arriba a l’equador, i tant a Llagostera com a Figueres és un bon moment per fer una primera valoració de com està anant el curs. En línies generals i valorat en conjunt, la primera volta dels dos representants de la demarcació gironina és positiva però amb matisos si es posen en context els objectius inicials amb què van començar a competir l’agost passat.

Rendiment immediat

A Llagostera, després del desencís que va suposar perdre la segona divisió B, el retorn a tercera divisió s’afrontava amb il·lusió, i amb la idea entre cella i cella de col·locar de nou el petit poble del Gironès entre els millors d’una categoria en què no competia des de la temporada 2010/11. La continuïtat de peces importants com Lucas Viale, Pitu o el porter Marcos, afegida a l’arribada de noms destacats com els de Sascha, Bigas, Aimar o Moussa, confirmava que el projecte d’Oriol Alsina era ambiciós, i la maquinària blaugrana ha funcionat a un alt rendiment des de l’inici. “La valoració de la primera volta és excel·lent. Som una plantilla molt nova, tenia clar que en la segona volta seríem molt competitius però m’ha sorprès el rendiment en aquesta arrencada. Tothom s’ha adaptat molt bé a la resta dels companys i a les idees de joc que els hem proposat”, explica el tècnic, Oriol Alsina.

I és que el Llagostera és l’equip que més jornades ha encapçalat la competició. Va arribar al lideratge en la jornada 10 i només ha abandonat aquest lloc de privilegi en dues ocasions. L’última, just abans de tancar la primera meitat del curs, una lliçó que deixa ben clar que tot i fer les coses molt bé, amb el potencial dels rivals de la zona alta, caldrà vorejar l’excel·lència per assolir el títol de lliga. En aquest camí, ha destacat la fortalesa dels d’Alsina a casa, on han sumat nou victòries i només una derrota.

En volen més

A Figueres, la temporada començava amb nou entrenador a la banqueta i amb diverses carpetes per tancar amb la competició ja engegada: les lesions, una plantilla curta i la falta de pólvora en atac generaven dubtes en uns primers partits en què els resultats no eren del tot positius. De mica en mica, l’entitat centenària de l’Alt Empordà ha solucionat els problemes –s’han recuperat efectius, s’han fitxat davanters com Sergio Álvarez i Xavi Ferrón, i han arribat victòries balsàmiques–, i de cara a la segona meitat del curs hi ha motius per a l’optimisme. “Tinc la sensació que estem en una línia ascendent. Els inicis van ser complicats per diversos factors però amb el pas de les jornades hem sigut cada cop més competitius. La intenció és mantenir aquesta dinàmica de creixement i afrontar la segona volta amb il·lusió”, comenta Joan Esteva.

Amb un balanç de set victòries, cinc empats i vuit derrotes, la Unió es mou a la zona mitjana baixa de la classificació, i al cap hi té el repte d’enllaçar més de tres jornades en positiu. I és que l’equip blanc-i-blau ha estat capaç de protagonitzar grans partits com ara les victòries a Terrassa o contra el Vilafranca, amb desconnexions en altres duels que li han deixat poques possibilitats de puntuar. El primer objectiu de la permanència és a l’abast però no val a badar ni a relaxar-se.

Hem competit contra tothom i 42 punts són molts. Ara cal mantenir la força en el tram decisiu
Oriol Alsina
Entrenador del Llagostera
Volem mantenir aquesta dinàmica de creixement i afrontar la segona volta amb molta il·lusió
Joan Esteva
Entrenador del Figueres

LA VALORACIÓ DELS TÈCNICS

Som un equip nou. Tenia clar que en la segona volta seríem competitius però m’ha sorprès el rendiment en aquest inici de lliga
Tinc la sensació que estem en una línia ascendent. Els inicis van ser difícils però hem crescut i hem pogut ser més competitius

EL LLAGOSTERA

9
victòries
i només una derrota ha sumat a casa el conjunt llagosterenc en la primera volta de la lliga

EL FIGUERES

3
partits a Vilatenim
ha guanyat la Unió, un menys dels que ha guanyat lluny del seu estadi (4)

Una lliga, dues realitats

El desenvolupament de la competició està deixant una bonica lluita en els pols oposats de la classificació. En la part alta, projectes molt potents com l’Hospitalet, el Prat i el Llagostera s’han consolidat en llocs de fase d’ascens i la pugna per la quarta plaça és constant a cada jornada. En la part baixa, el Martinenc ha quedat despenjat a la cua, mentre que els altres tres llocs de descens estan molt oberts. En aquest primer tram de curs també cal destacar el Sant Andreu, que ha brillat en la copa contra l’Atlético de Madrid però s’ha complicat la lluita en la part alta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)