Nàstic

Llum en la mediocritat

Nàstic. Les lesions i el baix rendiment general han donat l’oportunitat a jugadors del filial, que han sorprès Enrique Martín. “Només tenen il·lusió i no pensen, i per això juguen bé”, afirma

Si alguna cosa positiva es pot destacar dels primers quatre mesos de competició per al Nàstic és el paper dels futbolistes del filial. Amb lesions contínues i amb jugadors del primer equip que no han estat a l’altura, tant José Antonio Gordillo com sobretot Enrique Martín han confiat en els de la Pobla de Mafumet. Quatre han debutat en la lliga –Roger Brugué, Roger Figueras, Salva Ferrer i Víctor Martínez– i un altre –Ivan de Nova– en la copa. Ho han fet amb nota i sorprenent Enrique Martín, que els veu com futbolistes sense complexos i amb futur: “Són conscients que juguen, però són inconscients. Només tenen il·lusió i no pensen, i com que no pensen juguen bé. Els més veterans tenen hipoteques i compromisos, i aquests només tenen il·lusió, i per això fan el que fan. N’estic molt content.”

Roger Brugué (Bàscara, 1996) és un cas diferent, ja que des de l’estiu se’l considera del primer equip, malgrat que manté la fitxa del filial, amb el qual va jugar les dues temporades anteriors després d’aterrar a la Pobla el 2016 provinent del Figueres. L’estrena en el futbol professional es va produir en la setena jornada, contra el Deportivo. Després, va jugar consecutivament entre la jornada 9 i la 16, amb moltes titularitats. Atrevit amb la pilota als peus, l’extrem empordanès no s’amaga i busca desequilibrar, circumstància que es valora en un equip massa pla. “Soc jove i tinc ambició, sé que puc estar aquí. Amb treball i les estones que jugui, ho intentaré demostrar”, diu Brugui, que ens els últims partits ha perdut protagonisme per la irrupció d’altres del filial i pel fet que sempre hi ha d’haver al camp set jugadors amb fitxa del primer equip.

Salva Ferrer i Víctor Martínez, Viti, són els dos jugadors del filial que han acabat l’any jugant. Salva Ferrer (Martorell, 1998), format entre l’Espanyol, el Jàbac Terrassa, el Martorell i la Damm, va arribar a la Pobla l’estiu del 2017 i ara té la gran oportunitat. “Estic en un núvol, no em faig a la idea del que estic vivint. Estic molt content i amb motivació per continuar millorant”, afirma el central, que encadena quatre partits sencers i que va debutar en la vuitena jornada a Cadis, on va disposar de quatre minuts. Salva Ferrer ha complert en una demarcació delicada, tocada per les lesions, el baix rendiment i les errades i necessitada d’efectius, ja que Enrique Martín sol jugar amb tres centrals. Viti (Mataró, 1997) també ha jugat quatre partits sencers en el tram final d’any, com a pivot al mig del camp, aprofitant l’última lesió de Ramiro Guerra, que Rocha no mostra el nivell esperat i que Fali és utilitzat ara com a central. Com els seus companys, ha mostrat personalitat i ha complert amb escreix. Viti va fitxar l’estiu passat per la Pobla provinent del Sabadell, on va arribar en edat juvenil després de passar pel planter de clubs maresmencs i la Damm.

També ha debutat a segona A Roger Figueras (Valls, 1997). Defensa polivalent format al Barça i que va fitxar pel Nàstic en edat juvenil l’estiu del 2014, Gordillo el va fer jugar entre les jornades 7 i 9, però ara torna a estar integrat al filial. A més, Ivan de Nova, un altre central, va jugar el partit de copa a Còrdova, i el punta Sergio Montero ha estat convocat últimament, sense debutar.

EL PROTAGONISME

4
partits
com a titular encadena ara Salva Ferrer. Vito ha sortit d’inici en els tres últims duels

UN MÉS

Roger Brugué està integrat des del principi en la plantilla del primer equip

ÚLTIMAMENT

Tant el central Salva Ferrer com el migcentre Viti s’han consolidat com a titulars

LES ESTRENES

4
del filial
han debutat a la lliga (Brugui, Figueras, Salva i Viti) i un altre a la copa (Ivan de Nova)

Un problema per resoldre

El problema amb què ha topat Enrique Martín, partidari de fer jugar joves, és que només en pot utilitzar un màxim de quatre de cop, ja que sempre n’hi ha d’haver set del primer equip al camp. Cal tenir en compte que a l’estiu es va decidir fer fitxa del filial a dos futbolistes fitxats per al primer equip, Luis Suárez i Josua Mejías. Per resoldre el problema, el club té la intenció de tramitar la llicència del primer equip a Luis Suárez i Brugui, tot i que no es descarta que, en funció de com acabi configurada la plantilla després del mercat d’hivern, ho faci amb algun més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)