Nàstic

ENRIQUE MARTÍN

ENTRENADOR DEL NÀSTIC

“Soc optimista perquè hi ha una progressió”

Enrique Martín veu creixement a partir dels últims duels de l’any, en què l’equip va estar “normal”. “Abans no arribàvem ni a aquesta normalitat”

“Serà terriblement important, qui vingui ens ha d’empentar”

Enrique Martín (Campanas, Navarra, 1956) va arribar al Nàstic a finals d’octubre per redreçar el mal inici. Dos mesos després, la millora no és tan gran com esperava –l’equip és cuer i té la zona de salvació a sis punts–, però hi veu progressió i per això és optimista. Té clar, però, que el club l’ha d’encertar en el mercat d’hivern, ja que considera clau l’aportació dels reforços. El Nàstic rep demà el Còrdova en l’inici d’un tram de lliga contra uns quants rivals directes.

Com ha vist l’equip després de l’aturada nadalenca?
Bé. Ha anat bé per desconnectar, després de tota la voràgine suportada, amb mals resultats i molt desgast, sobretot fins als últims quatre partits abans de l’aturada. Alliberar la ment, oblidar la competitivitat, estar amb la família, et relaxa i et fa tornar amb forces renovades. Aquests dies s’ha entrenat molt bé i estem il·lusionats.
I dels reforços, n’està content de moment?
Sí. Pipa té una guspira diferent, ens donarà molta profunditat. Thioune ha anat més, adaptant-se al nostre ritme d’entrenaments, té recorregut i ens pot donar coses interessants.
Encara falten incorporacions per fer. Què li manca a l’equip?
Un entrenador sempre està obert a tot. A més, també hi poden haver sortides. Ho hem d’anar veient, poc a poc, però n’hi hauran més.
Fins a quin punt seran importants els reforços d’hivern i, per tant, encertar-la fitxant? En falten uns quants, no?
Si, n’arribaran més. Serà terriblement important, qui vingui ens ha d’empentar i fer que els que hi son facin una passa endavant, de manera que l’equip se’n beneficiï per assolir l’objectiu.
Ha vist una evolució en l’equip aquests dos mesos?
Voldria estar-ne més content, però he vist una evolució i per això parlo dels quatre últims partits, en els quals, no diré que vam estat bé, però sí que vam estat normal. Abans no arribàvem ni a aquesta normalitat, de manera que hi ha hagut una progressió, i entenc que el marge que ens queda és ampli, i a base de treball, de la gent que pugui incorporar-se i del suport de l’afició estic totalment convençut que assolirem l’objectiu.
On més ha notat aquesta evolució? En la intensitat que demanava des del primer dia?
Sí, si posem vídeos dels entrenaments de quan vam arribar i els comparem amb els d’aquesta setmana no tenen res a veure, i per això soc optimista.
Més enllà dels reforços, què li falta a l’equip?
Gol. Encertar més, profunditat... Amb les incorporacions buscarem aquesta profunditat per banda. A veure si som capaços d’aprofitar les ocasions de gol que generem. A més, hem de millor la consistència defensiva, molt important a segona A.
Hauria volgut una evolució més ràpida, però no ha de ser fàcil trobar el punt d’equilibri entre la paciència que tot entrenador acabat d’arribar a un club voldria i els resultats immediats que se li exigeixen...
Sí, és complicat, però em sento a gust i amb suport. Tothom ho posa tot de la seva part. Fins avui ha donat per al que ha donat, però estic convençut que ho traurem endavant.
Però un equip pensat per un altre entrenador, per un altre estil, no és fàcil de redreçar, no?
Es més dur, no és el mateix tenir la pretemporada, en què no hi ha urgències, per plasmar el teu model. Arribant a mitja temporada t’has d’adaptar, i de fet hem retocat el sistema. Hem estat bé amb cinc defenses, però amb un 4-2-3-1 o un 4-4-2 l’equip ha de pensar menys i està més còmode. No hi ha problema, m’adapto al que hi ha. El que vull és guanyar.
Quanta part de psicòleg ha de tenir un entrenador que arriba a un equip a mitja lliga?
Avui en dia, ja no només si arriba amb la temporada iniciada, una base molt gran ha de ser la gestió de grup. Hi va haver un temps en què els entrenadors s’ocupaven molt de la tàctica, de l’estratègia... Però avui en dia tens el teu equip de treball, pots delegar. Per tant, la feina principal d’un entrenador ha de ser gestionar bé la plantilla.
Cinc dels sis propers partits són contra rivals directes. Fins a quin punt serà clau aquest tram de competició?
Tots els partits fins al final seran importants, ens és igual l’equip que tinguem al davant. Son tres punts cada jornada i cal anar per ells fins al final. No podem pensar gaire, només competir, entrenar fins a la sacietat i donar-ho tot. Ara toca centrar-nos en el Còrdova.
És optimista, malgrat que la situació és difícil?
Sí, des de tots els angles perquè veig una progressió i perquè s’han incorporat dos jugadors i n’arribaran més. El club té inquietud en aconseguir-ho, i entre tots ho farem. També amb l’afició, que està molt implicada. L’experiència em diu que l’única fórmula és la unió entre el club, l’equip i l’afició.
Se’l veu a gust, a Tarragona.
Hi soc feliç. A vegades vacil·lo els meus amics que creuen que estic fastiguejat veient com va l’equip, i els dic que, més enllà de la molèstia normal de no guanyar, hi estic molt feliç per tot el demés. I il·lusionat i bolcat en aconseguir l’objectiu. Ara comença un nou campionat, de cinc mesos, el que queda enrere no ens val per res.
Es veu molt temps al Nàstic?
M’agradaria. Els resultats marquen els tècnics, però estem treballant de manera professional, a gust, implicats i amb la consciència tranquil·la. M’agradaria allargar aquest projecte un o dos anys més per lluitar per coses més importants que mantenir-se. Hi ha estadi, afició, ciutat... Per què no?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)