Un punt per anar creixent

Planten cara. El Figueres sap patir contra l’equip revelació de la temporada, l’Horta, i després d’encaixar el primer gol reacciona en l’inici de la segona part i té oportunitats per guanyar

Figueres 1 Horta 1

FIGUERES:Aroca, Espuña, Canal, Sergi Romero, Subi, Ferrón (Valverde, 83’), Tena (Gelmà, 46’), Vilanova, Ritxi, Hostench i Álvaro (Sergio Álvarez, 63’).HORTA:Carlos Santaló, Guillen, Arnau, Castillo, Aleix (Genís, 78’), Marc (Barrera, 65’), Galeano, Jordan, Adrian Lledó, Nahuel i Gilbert (Vives, 65’).GOLS:0-1 (40’) Jordan. 1-1 (49’) Hostench.ÀRBITRE:Morros Monge.T.G.:A Ritxi, Canal, Espuña, Gelmà, Xavi Ferrón i Sergi Romero, del Figueres, i a Castillo i Barrera, de l’Horta.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a l’estadi de Vilatenim.

L’estrena de la segona volta i del 2019 del Figueres va acabar amb un empat que, analitzant el que va passar al terreny de joc, es pot considerar just. En el duel disputat a Vilatenim, el vent hi va tenir el seu paper, i si en la primera meitat va afavorir el joc de l’Horta, en la segona es va posar al costat dels figuerencs. Més enllà de l’ajuda meteorològica, els barcelonins van estar més fins en l’inici, i l’equip de Joan Esteva va créixer amb el pas dels minuts i només la manca d’encert va evitar que poguessin celebrar una victòria després de tres jornades.

En els primers 45 minuts, el control del joc va ser per a l’Horta, que va aconseguir superar bé la pressió del Figueres, arribar amb claredat a la porteria d’Aroca i evitar que li generessin perill. Tot i disposar de la possessió a favor, un contraatac va permetre als de Nacho Castro avançar-se en el marcador abans del descans (40’).

En el temps de descans, Joan Esteva va moure la banqueta i el moviment de peces va afavorir el joc dels locals. Marc Gelmà va donar força al mig del camp figuerenc i una assistència seva cap a l’esquerra de l’atac va servir perquè Hostench empatés ben d’hora (49’).

No es conformen

Amb l’empat, el Figueres va fer un pas endavant i això va permetre generar tres ocasions clares per avançar-se: en la primera, a xut de Ferrón (69’), Santaló va salvar el gol; després ho va provar Subi (70’), i finalment Canal va rematar alt des d’una bona posició (71’). Abans del final, el porter local Aroca també va ser clau, amb una doble aturada que lligava l’empat (82’).

Havíem treballat la pressió per fer mal a la contra i en la primera meitat ens ha costat molt més generar perill que en la segona part
Un empat a casa no ens satisfà, però per mèrits dels dos equips crec que es pot considerar just