Reus

No es donen per vençuts

Reus. L’equip se sobreposa a un partit gris en uns últims minuts d’orgull i obté un punt gràcies a un gol de Querol que el manté viu (89’), mentre el club esprem les possibilitats de venda i salvació

reus 1 numància 1

REUS:Pol Freixanet; Bastos, Catena, Olmo, Borja Herrera; Juan Domínguez (Alfred Planas, 71’), Gus Ledes, Mario Ortiz; Àlex Carbonell (Rubén Enri, 84’), Querol i Ricardo Vaz.NUMÀNCIA:Juan Carlos; Unai Medina, Atienza, Derik, Ganea (Nacho, 87’); Diamanka, Escassi, Fran Villalba; Yeboah (Marc Mateu, 64’), Guillermo (Jordi Sánchez, 75’) i Alain Oyarzun.GOLS:0-1 (22’) Catena, en pròpia porteria. 1-1 (89’) Querol.ÀRBITRE:Ocón Arráiz.T.G.:als locals Ricardo Vaz, Gus Ledes i Mario Ortiz, i als visitants Escassi, Yeboah, Fran Villalba i Jordi Sánchez.PÚBLIC:2.629 espectadors.

El Reus viu ara mateix en l’agonia, en la resistència. Ni l’equip ni el club es donen per vençuts: l’un, sobre el terreny de joc, on continua competint i aconseguint resultats; l’altre, als despatxos, esprement les negociacions per aconseguir un acord de venda que eviti l’exclusió de l’equip. A la gespa, el Reus va tornar a fer ahir una demostració d’orgull. Després del 0-3 de Màlaga, el duel d’ahir contra el Numància va ser més complicat, més travat, més gris, sobretot després del gol desafortunat de Catena en pròpia porteria (22’). Feia la impressió que a l’equip de Xavi Bartolo li començava a pesar la situació, les limitacions, i tot li costava molt. Però quan semblava que el Numància s’enduria tres punts clau en la lluita per la permanència, el Reus es va reactivar en els últims minuts i David Querol, en el 89, després d’un rebot, va etzibar un xut potent que va foradar la xarxa de Juan Carlos. La coça de ràbia a la tanca del davanter reusenc i l’abraçada amb els aficionats del gol nord, així com l’ovació dels seguidors després del xiulet final, deixaven clar que era un gol de vida, d’esperança, de resistència.

Xavi Bartolo només disposava ahir d’onze futbolistes amb fitxa professional, i tots onze van jugar des de l’inici. Al mig del camp, l’habitual triple pivot format per Ledes, Ortiz i Domínguez, amb Carbonell fent d’enllaç amb els dos futbolistes més avançats, Ricardo i Querol. Sense el sancionat Linares, el Reus no tenia la figura de davanter centre clara, però buscava més mobilitat i velocitat per compensar-ho. De fet, el Reus va començar el partit amb més predisposició a portar la iniciativa que el rival, explorant les bandes i els espais que els centrals poguessin deixar a l’esquena. Però no en va treure gaire res, més enllà d’una centrada de Borja Herrera que Derik gairebé s’introdueix a la seva porteria. De mica en mica, el Numància va augmentar la intensitat. Després dels avisos de Guillermo i Diamanka, en un bon xut rebutjat per Freixanet, els visitants van marcar: centrada des de l’esquerra d’Alain i rebuig defectuós i en direcció contrària, per sota del cos del porter, de Catena.

El gol va ser una llosa per al Reus, que va acabar la primera meitat i va jugar bona part de la segona sense espurna, amb una marxa menys. El Numància tenia el partit sota control i l’hauria pogut sentenciar en dues rematades amb tot a favor de Guillermo. No ho va fer, i el Reus va reviure i va trobar premi en el xut de fe de Querol.

Lesió de Pol Freixanet

L’eufòria que va seguir el gol de l’empat es va apagar momentàniament en l’última acció del partit, en què el porter Pol Freixanet va fer un mal gest de genoll. Va abandonar el camp en llitera i amb sensacions preocupants, tot i que Xavi Bartolo es va aventurar a dir que no semblava una lesió tan greu com es podia pensar. Caldrà esperar, però, a veure els resultats de les proves que li faran.

La informació que tinc és que l’acord de venda és a prop. Tinc l’esperança que tiri endavant
Xavi Bartolo
entrenador del reus
El futbol ens ha tornat a castigar en una acció ràpida. El punt és poca cosa, mereixíem vèncer
Aritz López Garai
entrenador del numància

ELS VESTIDORS

És un punt valuós que ens manté vius. El que importa és que, tot i que el partit no ha estat brillant, ho hem intentat i hem empès fins al final
En partits com aquest, amb un gol en contra, és quan es fan més evidents les limitacions. No es pot afrontar la segona volta amb dotze

Pendents de les negociacions de Joan Oliver

El partit decisiu del Reus es juga ara als despatxos, amb el club, amb Joan Oliver al capdavant, esprement les negociacions per tancar un acord de venda abans de dimarts, quan la Lliga ha de resoldre els expedients per impagaments i retards del Reus. La seva intenció és excloure l’equip roig-i-negre de la competició, tot i que necessita el vistiplau de la RFEF. L’opció de l’empresari reusenc Àngel Pérez, que compraria el club i es faria càrrec del deute, és ara mateix la més avançada que té sobre la taula Joan Oliver, que ahir va seure a la primera fila de la llotja –sol seure al darrere, però ara ocupa el lloc del dimissionari Xavier Llastarri– i que va tornar a ser increpat pels aficionats, que li retreuen la situació crítica que viu l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)