2a divisió FEF

El Peralada més sòlid dinamita el Sabadell

Més llenya. Els arlequinats perden al camp d’un equip xampanyer que va a l’alça i és més efectiu. Els vallesans han sumat un punt dels últims dotze

peralada 2 sabadell 0

PERALADA:Suárez; Ferraresi, Santi Bueno, Teo; Iago López, Rober Sierra, Montes, Andzouana (Giorgi, 87’); Mario (Moha, 84’), Pau Miguélez (Kilian, 76’); i Pachón.SABADELL:Roberto; Óscar, Migue, Nico, Josu; Néstor, Capó (Cuevas, 69’), Ángel, Pol Ballesteros (Arturo, 56’); Gato (Domínguez, (80’) i Edgar.GOLS:1-0 (50’) Santi Bueno. 1-1 (61’) Andzouana.ÀRBITRE:Alemán Pérez.T.G.:als locals Pau Miguélez, Montes i Moha; i als visitants Néstor, Josu i Gato.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 600 espectadors.

Que el Peralada va a l’alça ja era un fet, però ahir ho ca confirmar contra un Sabadell que ha perdut la inèrcia positiva en les últimes jornades i ja encadena quatre partits sense guanyar, dels quals només n’ha empatat un i n’ha perdut tres. Els xampanyers van haver de patir de valent perquè els vallesans van portar el partit allà on van voler, en el joc de pilotes llargues que tan poc agrada al Peralada. Sorprenentment, però, els locals van saber resistir i ho van arrodonir amb molta efectivitat en la segona part.

El guió de la primera part va ser força avorrit. El Sabadell va demostrar per què és un dels aspirants a tot en la lliga perquè va anul·lar completament el Peralada en atac. A camp contrari els vallesans van pressionar d’allò més bé i, en les comptades ocasions que els xampanyers van aconseguir superar-los, es van replegar molt bé al seu camp sense deixar espais. L’única manera de trencar l’entramat defensiu dels visitants era a base de qualitat en alguna jugada aïllada, i això no va arribar fins passada la mitja hora, quan Montes va finalitzar una gran jugada de combinació amb un xut desviat des de la frontal. La bona notícia per als de Chicho va ser que en defensa van estar més concentrats que mai refusant la infinitat de pilotes llargues que va buscar el Sabadell. Només se’ls va escapar una segona jugada perillosa, en el minut 37, quan Gato va recollir un rebot molt perillós dins l’àrea però va xutar desviat.

Eficàcia local

El guió del partit va ser el mateix després de la represa, però el que va passar no va tenir res a veure, i és que tot el que no havia passat en la primera part va passar en cinc minuts de la segona. Després del refús d’una falta indirecta, Teo va posar una centrada passada al segon pal que Ferraresi va deixar passar i Santi Bueno va empalmar de volea i va marcar l’1-0. Després del gol va tocar patir, i és que el Sabadell va fer un pas endavant i va tenir dues bones ocasions, de Pol Ballesteros i Néstor. La més clara, però, va arribar en el minut 61 amb una volea de Gato des de la frontal que va obligar Suárez a treure una mà gairebé miraculosa. Quan més patia el Peralada, en el minut 61 va arribar el 2-0 en un contraatac que va finalitzar Andzouana després d’una assistència a l’espai de Montes. Tot i que el gol del congolès semblava que havia de donar una certa tranquil·litat, els xampanyers van haver de continuar lluitant i patint, perquè el Sabadell no va afluixar. En defensa, els de Chicho es van haver de multiplicar per treure pilotes una rere l’altra i van tenir la sort que el col·legiat va anul·lar un gol d’Arturo per un fora de joc que no ho semblava. Els xampanyers, però, se’n van sortir i van deixar per primer cop la porteria a zero a casa aquesta temporada.

És el primer partit en què ens hem sentit segurs defensant el joc directe. És el treball de molts dies
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Crec que amb menys és impossible que ens facin dos gols. Hem estat molt bé sense pilota, però a qui ho expliques quan perds 2-0?
Toni Seligrat
entrenador del sabadell

Seligrat s’encara amb l’afició

Just després del xiulet final l’entrenador del Sabadell Toni Seligrat es va dirigir cap a darrere d’una de les porteries on hi havia un grup d’aficionats del conjunt vallesà i s’hi va encarar, recriminant els crits que havien fet durant la segona part cap a ell i alguns dels seus jugadors. “Els he demanat que tinguin una mica de respecte cap a nosaltres. Tot l’equip hi posem el cor, i em fa mal que ens faltin al respecte”, va comentar el tècnic en la roda de premsa, força més tranquil que quan estava sobre la gespa, quan va haver de ser separat per alguns jugadors del seu equip. Seligrat no va fer marxa enrere, va dir que “ho tornaria a fer” i va enviar un missatge clar: “M’agradaria que altres persones paressin això, baixessin allà i els demanessin què estan fent, que és el seu equip.”

Avui la comissió esportiva es reunirà per analitzar tot l’enrenou i decidirà si pren alguna decisió extraordinària.