Girona

O una gesta o un respir

L’equip d’Eusebio té a l’abast l’accés als quarts de final de copa, que seria el sostre històric en la competició però que condensaria encara més un mes de gener que ja era terrible per si sol

Després de l’1-1 de l’anada, als gironins els val qualsevol victòria o un empat per més d’un gol per protagonitzar la sorpresa dels setzens

El Girona pot fer història i al mateix temps complicar-se la vida, perquè una cosa no exclou l’altra. No hi ha cap dubte que els d’Eusebio es deixaran fins a l’última gota de suor al Wanda per posar els dos peus als quarts de final de copa, que és una dimensió absolutament desconeguda per a un equip sense recorregut en la competició del KO. Però no és menys cert que l’accés a l’antepenúltima eliminatòria implicarà també augmentar l’exigència d’un mes de gener ja per si mateix molt complicat. Eliminar avui l’Atlético implicaria que el Girona hauria de jugar quatre partits més abans no s’acabi aquest mes. L’anada dels quarts està entre els partits de lliga contra el Betis i el Barça i la tornada, entre els del Barça i al camp de l’Eibar.

Un cara o creu

La competitivitat que ha mostrat el Girona d’Eusebio i la dificultat de cara al gol que té l’Atlético fan preveure un partit tan igualat com els quatre que ja han disputat aquests dos equips des de l’ascens del conjunt de Montilivi a l’elit. Gironins i madrilenys només han sabut empatar. El 2-2 del dia que va significar l’estrena del Girona a primera, avui beneficiaria els catalans pel valor doble dels gols a camp contrari. L’1-1 dels altres tres partits –el de la lliga passada al Wanda, el de lliga d’aquest curs a Montilivi i el de l’anada de copa– conduirien avui a una pròrroga i obligarien els dos equips a un esforç suplementari de 30 minuts que sempre és millor evitar.

Un altre dels aspectes que el Girona ha de tractar de driblar, cosa que no va aconseguir en l’eliminatòria precedent, són les lesions. A Vitòria, els d’Eusebio van perdre Douglas Luiz –ja recuperat– i en el partit de tornada contra l’Alavés, els gironins encara lamenten l’esparracada de Patrick Roberts, que dos mesos després encara no ha reaparegut. Acabar sense lesions, s’accedeixi als quarts de final o no, és una de les altres prioritats en el duel d’aquest tarda.

Ningú no posa en dubte el favoritisme de l’Atlético, amb deu títols de copa i una plantilla concebuda per lluitar pel títol en totes les competicions. I tot i que li costa obtenir victòries contundents, cap dels 14 partits que ha disputat aquest curs al Wanda entre lliga (10), copa (1) i Champions (3) l’eliminaria. Només els 1-1 contra i el Barça i l’Eibar els portarien a la pròrroga.

UN 2-2 I TRES 1-1

Dels quatre empats entre el Girona i l’Atlético, tres conduirien avui a la pròrroga

8 PARTITS AL GENER?

La classificació per a quarts implicaria dues setmanes més amb tres partits

UNA PRIORITAT

Es continuï o no endavant en la copa, l’objectiu és driblar l’amenaça de les lesions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)