3a divisió FEF

La lluita pel lideratge, contra la bèstia negra

3a divisió. Després de dotze partits, el Llagostera només ha guanyat un cop contra l’Hospitalet, amb qui aquest dissabte es jugarà la primera posició

La tercera divisió va unir fa gairebé una dècada la història de l’Hospitalet i el Llagostera. Aquell curs, l’Hospitalet caminava amb pas ferm cap a segona divisió B, mentre que els del Gironès s’estrenaven en una categoria estatal després del seu ascens meteòric des del futbol regional. Nou temporades després, l’escenari es repeteix i l’equip riberenc torna a tenir entre cella i cella recuperar la categoria de bronze. La visita a Llagostera, però, arriba en un context molt diferent del de l’estrena, i ho fa carregada d’història i de rivalitat esportiva forjada en els últims cursos. I és que el duel d’aquest dissabte en terreny llagosterenc servirà per decidir el líder de la tercera divisió. Així doncs, l’alt voltatge a la gespa recordarà els enfrontaments per consolidar les posicions de fase d’ascens que es van viure en la temporada 2013/14, o els partits més aviat dramàtics per evitar el descens de la lliga 2016/17, i fins i tot, els aficionats més fidels del Llagostera recordaran aquella nit d’octubre del 2011 en què l’Hospitalet va privar el Llagostera del somni d’enfrontar-se a un equip de primera divisió en la copa amb un gol de Lucas Viale en el llançament d’un córner.

Un repte històric

En l’intercanvi de cops directes que són els enfrontaments entre el Llagostera i l’Hospitalet, l’equip d’Oriol Alsina n’ha sortit força perjudicat. L’estadística és clara: després de 12 enfrontaments de lliga i copa, els blau-i-vermells només han pogut vèncer en una ocasió. La resta de resultats han estat quatre empats i set derrotes. L’esperança dels del Gironès és que, mentre que a la Feixa Llarga sempre hi han perdut, l’única victòria i els quatre empats s’han assolit en territori llagosterenc.

Ara mateix, el Llagostera i els riberencs són els principals candidats al títol. El conjunt d’Alsina és líder i té tres punts més que els de Xavi Molist, però també és cert que l’Hospitalet ja ha superat la jornada de descans de la segona volta. Una victòria blau-i-vermella donaria un marge de seguretat important al Llagostera i una gran injecció de confiança. Si el triomf marxa cap al Llobregat, l’equip de la franja vermella es col·locarà en primera posició i dependrà d’ell mateix per mantenir-la fins al final.

A LLAGOSTERA
Temporada 2009/10
3a divisió
Llagostera-l’Hospitalet 0-0
Temporada 2011/12
copa del rei
Llagostera-l’Hospitalet 0-1
Temporada 2011/12
2a div. B
Llagostera-l’Hospitalet 0-0
Temporada 2012/13
2a div. B
Llagostera-l’Hospitalet 1-1
Temporada 2013/14
2a div. B
Llagostera-l’Hospitalet 1-0
Temporada 2016/17
2a div. B
Llagostera-l’Hospitalet 1-1
A L’HOSPITALET
Temporada 2009/10
3a divisió
L’Hospitalet-Llagostera 6-0
Temporada 2011/12
2a div. B
L’Hospitalet-Llagostera 1-0
Temporada 2012/13
2a div. B
L’Hospitalet-Llagostera 2-0
Temporada 2013/14
2a div. B
L’Hospitalet-Llagostera 2-1
Temporada 2016/17
2a div. B
L’Hospitalet-Llagostera 1-0
Temporada 2018/19
2a div. B
L’Hospitalet-Llagostera 1-0
El balanç del Llagostera
Partits jugats contra l’Hospitalet 12
Victòries 1
Empats 4
Derrotes 7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)