Girona

Una plantilla de molts quirats

El rival. El Betis ha confirmat el pas endavant que va fer el curs passat i es manté viu en les tres competicions, amb una plantilla de molta qualitat però curta d’efectius

El Girona visitarà demà un Betis que no ha parat de créixer en l’última temporada i mitja, i és que els verd-i-blancs han deixat de mirar avall amb por pels fantasmes dels descensos a 2a A i tenen la mirada clavada a Europa. De fet, la setena posició que ocupen els de Quique Setién no estranya a ningú perquè, després de classificar-se per l’Europa League la temporada passada, en aquest curs partien com un dels favorits per ocupar les posicions de privilegi. De moment el conjunt bètic va pel bon camí després d’una bona primera volta tot i la irregularitat que l’ha acompanyat des de l’inici, que li ha fet enllaçar sèries de bons resultats –com les tres victòries que va aconseguir al desembre– amb altres de nefastes –no va sumar ni un punt a l’octubre–. De fet, el Betis ha estat capaç de guanyar al camp del Barça (3-4), el líder, i de perdre al camp de l’Osca (2-1), el cuer.

Dels més castigats

El gran mèrit del Betis és que és un dels equips que acumulen més càrrega perquè ja han jugat 29 partits oficials aquest curs repartits entre la lliga (19), l’Europa League (6) i la copa (4). A més, els de Quique Setién es mantenen vius en les tres competicions i encara no han perdut cap partit fora de la lliga. Tot aquest desgast el Betis l’està suportant bé, però crida l’atenció que ho està fent amb una plantilla molt curta –només de 21 efectius, amb algun reforç puntual del filial a Europa i a la copa– i amb una columna vertebral que ho juga pràcticament tot. En la lliga hi ha nou jugadors que ja han jugat més de mil minuts, però en el global de les tres competicions són 14 els que han superat aquest llindar amb els casos destacats de Bartra, Mandi i Canales, que han jugat més de dos mil minuts. De fet, la diferència entre els indiscutibles i la resta de la plantilla és molt notable. En la lliga hi ha set jugadors que no han participat ni en la meitat dels partits i només han gaudit d’estonetes. El porter Joel, els defenses Feddal i Barragán, els migcampistes Javi García i Inui i el punta Sergio León són els més destacats.

Molt talent però poc gol

Més enllà del desgast, la plantilla del Betis està plena d’alternatives i ha fet un salt de qualitat notable respecte al curs passat. Pau López, William Carvalho, Canales i Lo Celso, que van arribar a l’estiu, estan rendint a un nivell excel·lent i han ajudat a equilibrar una plantilla que, a les ordres de Quique Setién, no té res a envejar a ningú. L’únic que els verd-i-blancs han trobat a faltar és gol, i és que Sanabria (2), Sergio León (0) i Loren (3) no estan tenint l’efectivitat que s’esperava d’ells. De fet, els màxims golejadors de la plantilla en la lliga són Canales i Lo Celso, amb quatre dianes cadascun.

SALT DE QUALITAT

Els nous fitxatges, amb l’excepció d’Inui, han respost a les expectatives
Sense que cap davanter marqui diferències l’equip no té la desitjada regularitat

El fitxatge d’un ‘9’, la prioritat d’aquest gener

En aquest mercat d’hivern el Betis ha incorporat Diego Lainez, pel qual ha pagat uns 14 milions d’euros a l’Amèrica mexicà. No serà l’únic moviment del conjunt bètic, que està treballant sobretot per incorporar un davanter centre que millori els registres golejadors dels que té actualment. Lautaro Martínez, de l’Inter, i Matheus Cunha, de l’RB Salzburg, són els últims noms que Serra Ferrer ha mogut. Si finalment acaba arribant un punta, o fins i tot un lateral dret –és l’altra posició que el club vol reforçar– segur que hi haurà sortides. Inui, que ara està jugant la copa Àsia amb la selecció del Japó i podria anar cedit a l’Alavés; Sergio León, que no ha gaudit de gaires minuts, i Boudebouz, amb bon cartell a França, són els tres jugadors que podrien fer les maletes aquest gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)