Girona

La copa no dona punts

Arraconada l’excitació de la copa, el Girona necessita refer el camí en la lliga, frenat per una sèrie de sis jornades sense guanyar

L’equip d’Eusebio enceta la segona volta al camp del Betis (12h), que ha destacat per la seva proposta i també enyora el triomf

L’absència per sanció de Stuani redueix molt el potencial ofensiu dels gironins

No és ni l’Atlético, ni el Madrid ni el Barça, però el Betis no és precisament coix. I el Girona farà bé d’arraconar l’estat d’excitació que va obrir amb la gesta al Wanda Metropolitano i que va continuar en veure’s aparellat amb el Madrid en els quarts de final. La copa no dona punts, i els gironins en necessiten. Enmig d’un calendari que no dona cap treva, i just abans d’enfrontar-se al Madrid, el Barça i un altre cop el Madrid, els d’Eusebio visiten el Benito Villamarín. Després de sis jornades seguides sense guanyar –la sèrie més llarga a primera, igualada amb una del curs anterior–, els gironins comencen a tenir la urgència de deixar enrere l’encallament per evitar que l’acumulació de partits i els seus efectes se’ls acabi fent una muntanya massa alta. L’altra lectura és que la victòria, més que esquivar la pitjor sèrie, injectaria una dosi d’autoestima espectacular en una plantilla que ja va rebre un bon impuls anímic al camp de l’Atlético.

El desgast que acumula el Girona no és desconegut per al Betis, que també lluitarà per ser a les semifinals de copa –emparellat amb l’Espanyol– i que va jugar dijous al vespre a Anoeta. A més, els andalusos, vius en totes les competicions, tenen al febrer els setzens de final de l’Europa League. I tot plegat, amb una plantilla força curta. La proposta atractiva i ofensiva de Quique Setién ha regalat partidassos i fases d’un domini aclaparador –com en la primera part a Montilivi, tot i que va acabar patint per assegurar el triomf–, però li ha faltat regularitat. Penalitzat per la falta d’un golejador inspirat –Sergio Canales i Lo Celso, amb quatre gols, són els que més n’han marcat–, l’equip verd-i-blanc va passar d’encadenar tres victòries a viure ara una sèrie d’un empat –a casa contra l’Eibar– i dues derrotes, a Osca i contra el Madrid. El Betis avantatja de només dos punts el Girona en la classificació.

I sense el pitxitxi

La dificultat de la visita al Villamarín s’accentua per l’absència de Stuani, que ha de descansar per acumulació d’amonestacions. És l’autor de 12 dels 21 gols en la lliga de l’equip, que va ser capaç de guanyar els dos partits que va jugar sense l’uruguaià, contra el Rayo (2-1) i el València (0-1). Entre Portu, Choco Lozano i Doumbia hauran d’assumir més responsabilitat.

DOBLE LECTURA

Esquivar la sèrie més llarga sense guanyar a primera seria un impuls anímic enorme

FORÇA EQUILIBRADA

El Betis, viu en les tres competicions, també té un calendari molt atapeït

IRREGULARS

Amb dos punts més que el Girona, els de Setién han fet un punt dels últims nou en joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)