1a femenina

Un pas més cap endavant

Selecció catalana. El combinat quadribarrat posarà a prova el seu nivell contra Xile (19 h), un equip que disputarà en plena preparació per al mundial i amb força jugadores en la lliga espanyola

Euskadi, Galícia i Navarra havien estat fins ara els rivals d’un combinat català que el 2014 va tornar a competir coincidint amb l’auge del futbol femení al nostre país i que, aquesta tarda, farà un pas més enfrontant-se amb una selecció oficial. En plena preparació per al mundial, Xile posarà a prova el nivell del conjunt quadribarrat en un matx que es jugarà a l’Hospitalet (19 h, Esport 3). “És el partit que ens faltava; els altres duels que hem jugat ens han servit per fer pinya, però ens faltava un rival internacional per mesurar-nos com a equip”, va dir en la prèvia la seleccionadora catalana, Natàlia Arroyo.

I és que el combinat quadribarrat tindrà una bona oportunitat per posar a prova el seu nivell i somiar on podria situar-se en el mapa mundial. Més enllà d’això, però, a Catalunya encara li queda molt camí per recórrer i per mirar de fer passos cap endavant com aquest, també ha de renunciar a certes coses. Per exemple, enfrontar-se amb una selecció internacional ha obligat la federació a posar el partit en una data FIFA, un fet que impedeix a Natàlia Arroyo poder comptar amb algunes de les seves millors jugadores: és el cas de les sis blaugrana que estan convocades amb la selecció espanyola, que demà jugarà contra la dels Estats Units. Tot i això, la seleccionadora es va mostrar orgullosa de la llista confeccionada: “Són jugadores titulars en equips de primera divisió i ens han de garantir que Catalunya estigui a prop de la seva millor versió. A moltes les conec des de petites i crec que ens poden donar una versió atractiva, amb gust per la pilota, ofensiva i valenta.”

Un rival conegut

A banda de la portera del PSG, Christiane Endler, la figura més destacada del combinat xilè, gairebé la meitat de les seleccionades (8) per a aquest stage són futbolistes conegudes per les jugadores catalanes, ja que juguen en la lliga espanyola: sense anar més lluny, Yanara Aedo és companya en el València de Gio Carreras, Carol Férez i Débora, i la lateral Soruco comparteix vestidor amb Maria González al Logroño. “Xile està preparant el mundial i, per tant, no s’ho prendrà com un partit amistós, sinó com un duel de preparació”, va dir Arroyo, conscient que les seves jugadores s’enfronten amb un gran test. Més enllà del duel en si, l’entrenadora espera que el partit sigui una festa del futbol femení: “M’encantaria omplir el camp. És un enfrontament magnífic per reivindicar que el futbol femení ha d’anar a més.”

Serà el cinquè partit consecutiu de la selecció, que aquest cop s’enfrontarà amb un combinat oficial
És el partit que ens faltava; un rival internacional per a mesurar-nos com a equip
Natàlia Arroyo
seleccionadora catalana
Xile està preparant el mundial i, per tant, segur que no s’ho prendrà com un partit amistós, sinó com un duel de preparació

Entrenament previ de Xile a l’Hospitalet

La selecció xilena, que durant aquesta aturada internacional està de gira per Europa –divendres va perdre contra Itàlia (2-1)–, va arribar abans-d’ahir a la matinada a Barcelona i al matí ja es va entrenar sobre el terreny de joc on es disputarà el partit. Les jugadores de la roja van poder conèixer així el municipal de l’Hospitalet, un avantatge que no tindran les catalanes, que afrontaran el duel sense cap sessió conjunta de tot el grup. Davant la dificultat de reunir les jugadores i amb la intenció de donar el màxim de descans possible, Natàlia Arroyo va decidir no fer cap entrenament previ.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)