2a divisió FEF

2a divisió B

Calderé i la discòrdia

El tècnic, destituït diumenge, es queda sense suports al club pels mals resultats i pel divorci amb José García ‘Coe’

La dinàmica de l’equip ha portat la junta a acomiadar-lo i ell considera que és just

La proposta de José García Coe de portar al Badalona Ramon Maria Calderé va ser ben vista pel president, Miguel Ángel Sánchez, que va haver de reaccionar, de pressa i corrents, a un estiu convuls. A la directiva hi ha Cándido Viana, que coneixia perfectament el tècnic de Vila-rodona, avalat també per una gran trajectòria a principis de segle en el club. Era un entrenador de consens entre totes les forces. Però a mesura que han anat passant els mesos, la sintonia s’ha trencat. Calderé, que havia col·laborat amb l’empresa Hummel (de la qual Coe és president a l’Estat espanyol), va partir peres amb l’empresari i els resultats han obligat la junta directiva a reaccionar per canviar la dinàmica del club. El Badalona, enmig d’una transformació en SAE, continua immers en una dualitat imprevisible i la relació del tècnic amb l’entitat així ho confirma.

“Amb les estadístiques a la mà, la destitució és justa”, va valorar ahir Ramon Calderé en el seu comiat: “Agraeixo al president, a la junta, a l’afició, al club i als jugadors aquests mesos.” El tècnic es va desfer en elogis cap a aquells que considera que són l’ànima del club i fins i tot va fer autocrítica: “L’objectiu que em van posar era que l’equip havia d’estar entre els deu primers i no he complert.” Però, d’altra banda, les paraules i els silencis van ser reveladors després d’uns mesos de turbulència amb Coe i la seva mà dreta, el secretari tècnic, Àlex Redondo. “No vull parlar d’aquestes persones. No s’ho mereixen. En el meu comiat només vull parlar de la gent de Badalona, aquella que estimo perquè m’he sentit estimat. El club està per sobre de tothom i hem de defensar-lo. Aquesta gent ja no existeix a la meva vida”, va respondre interpel·lat sobre la seva relació amb tot l’entorn del grup Hummel.

Adri Ortiz, fill de Coe, no ha arribat ni a debutar amb el Badalona aquest curs. A partir d’aquí, Coe ha fet una passa enrere en la seva vinculació amb l’entitat, entre altres coses, perquè un conflicte va provocar que el lateral desaparegués de l’equip. El club no ha anunciat la baixa però el jugador no s’entrena des de fa mesos amb el Badalona i està buscant equip a tercera. “Fa algunes setmanes vaig dir que hi havia satèl·lits, que des de fora del club, em feien la vida impossible”, va dir Calderé. Coe té un aliat en el club en la figura d’Àlex Redondo, el secretari tècnic de l’entitat. La tensió entre Redondo i Calderé era tan evident que en el mercat d’hivern s’han produït alguns desajustos, en els fitxatges i també en la tardana arribada d’un segon entrenador. “He treballat amb impediments. Per part d’una persona que està dins d’aquest grup i que treballa en el club no he tingut el respecte que com a entrenador em mereixo.” En aquest context, el president, Sánchez, va mantenir durant molts partits el tècnic fins que els resultats han decantat la balança cap a la destitució. “Hi ha hagut desajustos i estem en via d’ordenar-ho. Ara només hem de pensar en el futur”, va dir ahir Sánchez, en relació amb les desavinences.

Interinatge?

El futur passa per Juanjo García, exentrenador del Júpiter i al capdavant del futbol de base del Badalona, que s’ha fet càrrec de l’equip de manera interina. El club, però, es reserva el dret de mantenir-lo si aconsegueix dos bons resultats. Sorprenentment per a un interí, García ha arribat amb un nou cos tècnic; en principi, els membres del cos tècnic de Calderé s’havien de quedar, però el nou entrenador ha acabat posant-hi la seva gent.

15è
classificat
és el Badalona, amb els mateixos punts que l’Ontinyent (22), que està en zona de promoció de descens.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)