Girona

Un hàbitat per compartir

La gestió. Eusebio ha fet servir la copa per donar minuts als menys habituals i fer descansar bona part de la columna vertebral titular en la lliga. Cinc jugadors del filial han ajudat a fer-ho possible

El Girona està immers en un gener frenètic a conseqüència de la seva classificació per als vuitens, i posteriorment per als quarts de final, de la copa. Des de l’entrada del 2019, l’equip dirigit per Eusebio Sacristán ha hagut de compaginar dues competicions que l’han empès a jugar dos partits cada setmana, un aspecte que ha obligat el de La Seca a gestionar la càrrega física dels seus futbolistes, en la mesura que ha estat possible, i és que les lesions han minvat d’efectius la plantilla. El tècnic ha aconseguit equilibrar els minuts dels seus jugadors utilitzant els menys habituals en la lliga per a la copa, amb l’ajuda d’efectius del Peralada, el filial del club, que ha aportat fins a cinc futbolistes per a la causa.

De la gespa a la banqueta

Conscients que la lliga és la competició important per a l’equip i el club, Eusebio ha decidit asseure a la banqueta, o en alguns casos enviar a la graderia, bona part de la columna vertebral fixa del seu onze tipus. Jugadors com Bounou (inèdit en la copa), Juanpe (90 minuts), Porro (90), Pere Pons (80), Borja García (63), Portu (114) i Stuani (81) han tingut un paper molt secundari en la copa, quan són cares freqüents en la lliga. D’altres com Bernardo, Ramalho, Douglas Luiz o Aleix Garcia han hagut de multiplicar esforços per la manca d’efectius per fer les rotacions desitjades. En el cas d’Alcalá o Aleix Garcia, la copa els ha servit per consolidar la seva posició en l’onze de la lliga o per guanyar més confiança del tècnic, sobretot el d’Ulldecona, que ha vist recompensat el seu bon rendiment amb minuts.

En altres casos, com ara els del Choco Lozano i Doumbia, la copa ha estat l’escapatòria ideal per fer gol, perfilar el seu estat físic, sentir-se importants dins del grup i augmentar el nivell de moral i confiança –el de la Costa d’Ivori ha jugat pràcticament els mateixos minuts en la copa (239) que en la lliga (238)–. Amb Stuani fora dels plans d’Eusebio en la segona competició, els dos davanters s’han repartit la majoria de minuts en l’atac amb actuacions força meritòries.

La injecció del filial

La copa també ha estat un aparador, en moltes ocasions a causa de les baixes, per a diversos jugadors del Peralada. De fet, de l’equip filial Èric Montes –autor d’un gol clau en l’anada dels setzens–, Andzouana, Soni, Paik i Valery, tot i que aquest últim també ha participat regularment en la lliga, han estat les peces que han ajudat el primer equip –darrerament el juvenil Pachón també ha entrat en alguna convocatòria.

Els més joves han respost molt bé a la crida d’Eusebio Sacristán, que no ha tingut cap mirament a fer-los jugar quan l’equip ho ha necessitat, sobretot en l’eliminatòria contra l’Alavés. Ara, en una altra dimensió i amb el Real Madrid al davant, tot podria canviar.

DE FIXOS A SUPLENTS

Bounou (inèdit), Juanpe, Pere Pons, Porro, Portu, Borja i Stuani han jugat poc en la copa

UNA ESCAPATÒRIA

Doumbia ha vist com la copa (239 minuts) era una bona ocasió per agafar ritme

EL PAPER DEL FILIAL

Andzouana, Valery, Soni, Paik i Montes, del Peralada, han ajudat l’equip en més d’un partit

ELS QUATRE PARTITS

Gorka i Valery han estat els únics que han jugat tots els minuts possibles en la copa (360)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)