Girona

RICHY ÁLVAREZ

EXJUGADOR DEL GIRONA

“La comunicació és clau”

Retirat del futbol, Richy Álvarez entrena, amb el seu amic Toni Pazó, el Vincios de la segona regional gallega i el Gondomar cadet. Segueix amb atenció el Girona, amb el qual va viure com un dels principals afectats la conversió als tres centrals.

Què recorda de la primera vegada que Machín els en va parlar?
Ens estàvem entrenant a Palafrugell. No era habitual, i em va agafar de sorpresa. Però ens vam adaptar bé al sistema i l’entrenador va aconseguir tot el que va aconseguir després. A més del treball del tècnic, crec que hi va ajudar la manera com els jugadors ens hi vam adaptar.
No hi havia jugat enlloc?
Quan era juvenil de primer any jugàvem amb defensa de cinc i jo era el lliure, però encara era una altra època, un altre futbol.
De fet, amb l’aposta de Machín, va passar a fer les funcions de lliure, salvant les distàncies.
Sí, és veritat, però no com el lliure de fa anys. Abans, el lliure jugava per darrere dels altres. Ara som tots a la mateixa línia, amb els altres centrals, donant cobertura als dos costats però sense estar més endarrerit.
Què és el més important?
La comunicació és clau. I també has d’intentar anar al tall ràpidament. Els centrals de cada costat han de caure a la banda, i jo la veritat és que preferia jugar al mig, perquè quan més patia era per haver d’anar cap als costats. Al mig, parlar i fer-te entendre és molt important, i també tenir bona sortida de pilota.
El del mig és el que ha d’assumir el lideratge, els galons...
Sí, és el que em demanava l’entrenador. Havia de manar i ajudar els companys. I crec que va anar bé, perquè tot l’equip es va adaptar bé a un sistema que ocupa força posicions al camp i és molt difícil de contrarestar.
La profunditat dels carrils marca l’atreviment de l’aposta?
Sí, és el risc que assumeixes. Ho has de compensar amb moviments dels migcampistes o dels mitjapuntes.
Ara el Girona està rebent molts gols. Retocaria el dibuix?
El Girona és un club humil que viu el segon any a primera. S’ha de ser realista. És clar que no és una bona època, però s’hi ha de conviure. I jo no canviaria. Confiaria al màxim en el sistema, que l’entrenador sap treballar. Ara toca estar junts i esperar que arribin els resultats.
El veu patint fins al final?
Desitjo que no, però han de seguir la línia que han marcat. També s’han ajuntat lesions importants. És una plantilla de jugadors amb experiència i amb l’ajuda de joves que ho estan fent molt bé. S’ha de tenir confiança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)