Girona

Qui arreglarà aquest desgavell?

El Girona ha deixat escapar el mercat d’hivern havent fet un trist fitxatge i està pagant en la lliga els excessos de la copa, que ha dut una sobrecàrrega de minuts en jugadors clau i també lesions

El tècnic sap que haurà de fer reaccionar una plantilla curta, limitada i sense possibilitats de reforçar-se, i que si la corda es trenca, ara ja serà del costat de l’entrenador

Els futbolistes es conjuraran per sortir d’aquesta delicada situació i ho donaran tot per mantenir el Girona a primera. I l’afició els farà costat i no els fallarà quan li ho demanin. Però voler no és poder. També l’Osca sospira per salvar-se i a hores d’ara, tot i la reacció, té més números que cap altre equip per jugar la temporada vinent a segona A.

El problema del Girona és que tot s’ha embolicat massa quan tot semblava de color rosa. A San Mamés hauria pogut situar-se amb +13 sobre el descens i en va sortir amb +7 per culpa d’un penal en el temps afegit. I l’inici de la caiguda, que ara ja és en picat però que primer va ser força més suau, s’ha de buscar en un resultat que aparentment és positiu (l’1-1 a Montilivi contra l’Atlético) però que ja aquell dia va tenir un regust amarg perquè el Girona guanyava per 1-0 fins que Ramalho va tenir la mala fortuna de marcar-se un gol en pròpia porteria en el minut 82.

El gener, un mes horrible

Tot i que el febrer ha començat de molt mala manera (3-0 a Eibar i 0-2 contra l’Osca), el gener va ser un mes dramàtic. L’àrea esportiva no va aprofitar el mercat d’hivern, del qual només en va treure la peça de Raúl García, un carriler a qui Eusebio va fer jugar dissabte de central i que la temporada vinent estarà a les ordres de José Bordalás en el Getafe.

Sense marge per fitxar perquè les grans apostes es van fer a l’estiu (traspassos de Mojica i Muniesa i fitxatge de Doumbia: tot plegat més d’11 milions), el Girona va confiar que els lesionats es recuperarien i que de mica en mica cada jugador s’aniria acostant a la millor versió. Però va aparèixer la copa, que ha acabat fent més nosa que servei. El sostre d’aquesta competició (els quarts de final) i les taquilles contra l’Atlético i el Real Madrid no compensen en absolut el fet que el Girona hagi perdut efectius importants en el torneig del KO: Douglas i Roberts (l’anglès encara no ha tornat) contra l’Alavés; i Borja García i Muniesa contra el Madrid.

I d’haver de jugar un partit cada cap de setmana, el Girona s’ha trobat amb quatre partits extra entre setmana i de màxima exigència. La planificació d’un equip que juga a Europa: diumenge, dimecres, diumenge. Tot això, amb la plantilla més curta de la història del Girona a la LFP i amb jugadors fora de combat des de fa mesos com Mojica i Aday. Les rotacions que ha pogut fer Eusebio han estat limitades malgrat que el tècnic ha acabat fent jugar sis jugadors del Peralada en la copa (Valery, Paik, Andzouana, Eric Montes, Soni i Pachón), i els dos primers també en la lliga. Tot plegat ha provocat una sobrecàrrega de minuts en futbolistes clau que han debilitat la força del col·lectiu. El Girona fa tres mesos que no manté la porteria a zero i ja fa tres partits que no marca.

I diumenge, el Madrid

Tot indica que el Girona afegirà l’onzè partit sense triomf amb la visita al Bernabéu. Si l’Atlético guanya el dia abans a Vallecas, els d’Eusebio se salvaran un altre cop de caure en els tres últims llocs. Però si el Rayo tan sols empata, el Girona evitarà ser divuitè només si perd per un o dos gols de diferència.

El tècnic ja sap que la plantilla que té ara és la que tindrà fins al juny (només la pot millorar a mesura que recuperi lesionats), però també ha de ser conscient que l’únic marge a nivell de revulsiu que té el club és que la corda es trenqui pel costat més dèbil, que és precisament el de la banqueta. Molt a favor, Eusebio hi té el director esportiu, Quique Cárcel, que dimarts va destacar el treball de l’entrenador. S’haurà de veure, però, com se’n surt l’equip dels dos o tres partits després de visitar el Madrid al Bernabéu.

RAYO-ATLÉTICO

Si el Rayo perd, el Girona evitarà caure en descens passi el que passi al Bernabéu

I L’AIGUA QUE BAIXA

El Girona visita diumenge el Real Madrid, que enllaça cinc triomfs en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)