1a femenina

El Barça cau eliminat de la copa

Copa de la reina. L’Atlético, liderat per una inspirada Ludmila, autora dels dos gols, ha estat netament superior a les blaugrana, que diuen adeu a la possibilitat de revalidar el títol

Doncs aquest any, ni la copa. El Barça ha quedat eliminat en les semifinals de la copa de la reina per l’Atlético, que s’ha mostrat molt superior i ha tingut en Ludmila la futbolista diferencial que ha decantat la balança cap al costat madrileny amb dos gols.

No li ha costat gaire al conjunt colchonero apropar-se a la porteria de Paños, i ja abans del minut 5 ho ha provat amb un cop de cap de Tounkara en la sortida d’un córner i en una bona passada a l’espai per a Ludmila, un autèntic malson per a la defensa blaugrana durant tot el duel, que ha acabat amb Paños i la rereguarda conjurant el perill. Tot i els avisos inicials, però, els primers 45 minuts no han anat sobrats d’ocasions a les àrees, tot i que les locals han dominat gràcies a la bona pressió alta que ha ofegat la circulació visitant i la velocitat de la brasilera Ludmila. Les blaugrana, de fet, no s’han atansat a la porteria de Lola Gallardo fins passat la mitja hora de joc, però les rematades de Martens i Alexia no han estat prou perilloses per inquietar l’Atlético, que ha seguit ben plantat sobre el camp. I tot just abans del descans, una falta innocent d’Aitana, l’ha servit Ángela Sosa dins l’àrea i, després d’un rebot, Ludmila l’ha enviat al fons de la xarxa per inaugurar el marcador.

El gol psicològic, just abans del descans, ha caigut com un gerro d’aigua freda sobre el conjunt de Lluís Cortés, que a la represa encara s’ha vist més superat. Les madrilenyes han aconseguit consolidar el seu domini, tot i que Torrejón ha tingut la millor ocasió blaugrana amb un xut creuat desviat per la sentinella local (52’). Un minut després, Paños ha salvat el 2-0 de l’exblaugrana Jenni Hermoso, però ha estat quan Lluís Cortés ha volgut agitar l’equip amb l’entrada de Ashoala que el Barça ha rebut l’estocada final.

Amb la nigeriana encara situant-se sobre el terreny de joc i l’equip descol·locat, Torrejón ha servit de banda i una pèrdua d’Alexia ha permès Ludmila sentenciar la semifinal en una ràpida acció (62’). I és que el 2-0 ja ha estat definitiu, amb un Barça que no ha sabut reaccionar. Cert és, que just un minut després una bona jugada de la recent entrada Oshoala l’ha estat a punt de transformar Martens, però les colchoneras han viscut a plaer els últims minuts i el Barça ha vist com se li escapava el títol que tenia més a prop i que havia alçat les dues darreres temporades.