Girona

El Girona agafa aire amb un triomf històric al Santiago Bernabéu (1-2)

Girona. El conjunt blanc-i-vermell la fa grossa al feu del Real Madrid i acaba amb la ratxa de deu jornades sense guanyar. Els gironins es posen 4 punts per sobre del descens

Alenada d’aire fresc per al Girona que ha aconseguit aquest migdia l’enèsima gesta des que és equip de primera divisió. El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán l’ha fet grossa al Santiago Bernabéu, i després de 10 jornades sense guanyar, des del novembre que no celebrava un triomf a la lliga, s’ha imposat al Real Madrid (1-2), amb remuntada inclosa. D’aquesta manera, els gols en el segon temps d’Stuani i de Portu, han capgirat l’inicial de Casemiro, per guanyar al coliseu blanc i situar-se quatre punts per sobre del descens, després d’un partit en què ha ofert una versió molt millorada respecta les últimes dates.

En el canvi d’imatge de l’equip ha tingut incidència Eusebio, que ha intervingut, abans i durant el matx. En el començament, per intentar revertir la mala dinàmica amb la qual ha arribat el conjunt a Madrid, ha sacsejat l’equip canviant el sistema; ha tret la línia de tres centrals al darrera i ha apostat per jugar amb quatre, en el què ha acabat sent una formació de 4-1-4-1.

En un principi, l’equip gironí s’ha sentit còmode, ben endreçat, però amb el pas dels minuts els blancs han anat guanyant terreny, els blanc-i-vermells han anat cedint metres, i el domini local ha estat total. Bounou ha hagut d’intervenir fent una gran aturada després d’una gran jugada de Lucas Vázquez, en el què ha estat el preludi del gol de Casemiro, que ha avançat al conjunt orientat per Santiago Solari abans de la mitja hora. El migcampista brasiler ha rematat de cap una centrada de Kroos, després del refús d’un córner.

El Girona ha entomat el cop i ha seguit amb el seu plantejament, esperant per sortir al contraatac, estratègia que li ha servit per arribar en dues ocasions, resoltes amb sengles xuts llunyans de Stuani i Granell sense conseqüències. Tot i això, el domini dels locals, que jugaven a camp rival i acumulaven arribades, era clar.

En el descans, Eusebio ha tornat a intervenir; ha donat entrada a Choco Lozano i Aleix García i l’equip s’ha fet amb les regnes del partit. El d’Ulldecona ha mesclat bé amb Douglas Luiz i Granell, mentre que l’hondureny li ha guanyat la partida una darrera l’altra a Odriozola, sobretot en les disputes aeries, fet que ha donat molt al conjunt gironí. Els dos recents entrats han protagonitzat una clara ocasió, clamorosa, que no ha acabat en gol per res: el Choco ha rematat de cap i Courtois ha aturat, el refús ha quedat a peus d’Aleix que un metre de l’àrea petita ha xutat fora.

Estava molt millor el Girona i ha seguit arribant, fins que un altra Stuani ha rematat al pal, Aleix ha tornat a xutar i Ramos amb la mà ha aturat la rematada. L’àrbitre ha assenyalat penal i Stuani no ha perdonat aquesta vegada. Amb l’empat no ha fet cap pas enrere el Girona, al contrari ha seguit atacant. Portu ha avisat amb un xutàs al pal, abans de minuts després fer la diana del triomf. L’atacant murcià ha rematat de cap un nou refús de Courtois, en un xut del Choco, per avançar els gironins.

En els últims instants el Madrid s’ha abocat, Ramos ha estat expulsat, i en les poques rematades en què els de Solari han aconseguit trobar porteria, Bounou s’ha mostrat ferm, com la resta de l’equip. Finalment victòria, històrica i necessària, per a un Girona que agafa aire.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)