Girona

La lliga al ritme de la copa

El Girona es veurà obligat a preparar dos partits de lliga (Real Sociedad i Rayo Vallecano) en només quatre dies, una situació que només ha viscut quan hi va haver la jornada intersetmanal del setembre

Més enllà de la condensació d’enfrontaments del gener (8), la distància entre partit i partit va dels tres dies als disset

Després de la victòria al Bernabéu, el Girona haurà tingut vuit dies per preparar el partit contra la Real Sociedad, el doble dels que tindrà entre el partit contra el conjunt de Sant Sebastià i el duel a Vallecas. Partit a partit, la planificació setmanal varia en funció del temps que hi ha entre els dos enfrontaments. Els d’Eusebio ja ho van pagar car en la copa amb un mes de gener que va ser com un non stop i en el qual no van guanyar ni un partit. L’estadística, de fet, reflecteix que cada vegada que el Girona ha disposat de catorze o més dies entre partit i partit, el retorn a la competició ha estat profitós perquè no ha perdut mai.

En distàncies curtes, hi ha de tot. Però malgrat que la vegada que menys descans ha tingut entre dos partits ho va resoldre amb victòria (a Mestalla, tres dies després d’haver jugat a Mendizorrotza), els números diuen que al Girona no li va gaire bé la condensació de partits. “Som futbolistes que no estem preparats per jugar tres partits en una setmana, sinó de diumenge a diumenge”, deia Àlex Granell en una entrevist a aquest diari. De fet, el balanç global quan el Girona ha hagut de jugar un partit tres o quatre dies després ha estat d’una victòria, dos empats i quatre derrotes. “Amb la copa vam perdre aquella rutina i la dedicació en el dia a dia, que era el que ens permetia jugar bé el diumenge. Era tot viatjar, jugar, tornar a jugar i tornar a viatjar”, hi afegia Yassine Bounou.

El Girona es trobarà ara que tancarà la jornada 25 i obrirà la 26. Només quatre dies de diferència per preparar dos partits clau que, si surten bé, poden ser definitius per fer una acceleració brutal cap a la permanència. El Girona tindrà dos aspectes que jugaran a favor seu i que ho faran menys feixuc: la injecció anímica de l’1-2 al Bernabéu i també el fet d’haver recuperat lesionats i sancionats, cosa que permetrà a Eusebio tenir un marge de maniobra que no va tenir quan la copa va fer que durant el mes de gener en què li van caure quatre partits extra contra dos rivals de màxima exigència com el Real Madrid i l’Atlético. El Girona rebrà la Real Sociedad en dilluns, un dia en què als d’Eusebio els ha passat de tot –victòria contra el Celta, empat a Anoeta i derrota a San Mamés– i visitarà Vallecas en un dia de la setmana en què encara no ha perdut –els divendres s’han resolt amb un triomf a El Madrigal i tres empats, a casa contra el Valladolid i el Getafe i al camp del Llevant–. Després de jugar al camp del Rayo, el Girona tindrà altre cop una setmana llarga perquè disposarà de nou dies per preparar el duel a Montilivi contra el València. I després de Butarque (16 de març) la lliga s’aturarà enguany per últim cop.

COM MÉS, MILLOR

Cada cop que el Girona ha tingut deu o més dies de descans, l’equip ha empatat o guanyat

EXTREMS EN LA LLIGA

El divendres és el dia més profitós i el diumenge, el dia on acumula més derrotes
Els set dies de la setmana
DILLUNS (3 partits)
1 victòria, 1 empat, 1 derrota
DIMARTS
No ha jugat
DIMECRES (4)
1 victòria, 3 empats, 0 derrotes
DIJOUS (3)
0 victòries, 0 empats, 3 derrotes
DIVENDRES (4)
1 victòria, 3 empats, 0 derrotes
DISSABTE (6)
2 victòries, 2 empats, 2 derrotes
DIUMENGE (10)
2 victòries, 3 empats,5 derrotes
Dies entre partit i partit
17 DIES DE DIFERÈNCIA 1 victòria
16 DIES 1 empat
15 DIES 1 victòria
14 DIES 1 empat
9 DIES 1 derrota
8 DIES 1 victòria
7 DIES 2 empats
6 DIES 1 empat, 3 derrotes
5 DIES 2 victòries, 2 empats, 1 derrota
4 DIES 2 empats, 4 derrotes
3 DIES 1 victòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)