2a divisió FEF

El Badalona i els transfers

2a divisió B. El conjunt escapulat inscriu el davanter Néstor Albiach després de tenir-lo tres setmanes entrenant perquè no havia rebut autorització internacional mentre que descarta Achille Emaná per un problema similar

El Badalona ha passat un calvari en el mercat d’hivern per culpa de les autoritzacions internacionals per donar d’alta els seus jugadors. Una incompatibilitat amb el permís de residència ha endarrerit durant un mes i mig el fitxatge d’Achille Emaná que al final ha quedat descartat perquè el club ha decidit deixar d’esperar. “Tenint en compte que només queden dos mesos i mig de competició, hem decidit desistir del seu fitxatge“, explicava l’entitat en un comunicat. Durant aquest procés, els escapulats han remuntat la seva situació en la classificació i, a més, no han pagat al jugador camerunès ja que no ha pogut ser inscrit. El club, a més, s’ha mogut ràpid, però de nou s’ha trobat amb problemes amb la transferència internacional. Fa tres setmanes que el davanter de 26 anys, Néstor Albiach, s’entrena a les ordres de Juanjo García però el jugador no ha pogut ser inscrit perquè no rebia l’autorització per part de la FIFA. Albiach arriba des de la República Txeca on ha desenvolupat la seva carrera des del 2013 al Dukla i a l’Sparta de Praga.

El Badalona ha hagut de fer mans i mànigues durant aquesta temporada per agilitzar processos d’aquest tipus. Els fitxatges de l’argentí Santi Magallán i del brasiler Giva es van haver de fer a través de la Cultural Lleonesa perquè, segons han reconegut fonts del club, els tràmits eren molt més senzills des de Lleó que no pas des de Badalona. Magallán procedia del segon equip de San Lorenzo d’Almagro mentre que Giva, que va ser tallat a mitja temporada, arribava des del Santa Rita brasiler.

Amb Albiach, Garcia ja té la peça al davant que necessitava i que tant ha castigat al seu equip, molt especialment en l’etapa amb Calderé a la banqueta. El Badalona és el tercer equip menys golejador del grup tercer de la segona B amb només 22 dianes en 27 partits.

Els requeriments en els traspassos internacionals

La FIFA no autoritza cap alta d’un jugador provinent d’un equip estranger si no es compleixen una sèrie de requisits. El primer dels quals, és que el club que vol inscriure el jugador ha de presentar un document on s’acrediti que hi ha un acord entre les tres parts. A més, ha de presentar el visat laboral del jugador en el nou país. Posteriorment, la lliga a la qual pertanyia l’equip del qual procedent el jugador ha de confirmar que no hi ha cap relació contractual entre el club anterior i el jugador. Quan es compleixen els dos supòsits, s’envia una còpia a la Federació que rep el jugador i una còpia a la FIFA que en un termini de 30 dies màxim ha de donar el vistiplau i enviar el transfer internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)