Girona

Història viva del club

Amb 37 dianes, l’ariet uruguaià supera Jandro i es converteix en el màxim golejador del Girona en el futbol professional

Ha sumat aquest curs 16 gols i va pel camí de superar els 21 del curs passat

El Cristhian Stuani blanc-i-vermell no té aturador. Aterrat fa un any i mig procedent del Middlesbrough anglès, on en la seva última campanya va marcar només cinc dianes, a Girona l’ariet va trobar aviat l’hàbitat idoni i, passada la trentena, va començar a fer gols a dojo i com mai. “Estic vivint els anys més importants de la meva carrera”, reconeixia recentment l’uruguaià de 32 anys.

I és que ha estat amb la samarreta del conjunt gironí amb la que més còmode s’ha sentit; ho diuen els números, en cap equip havia marcat tantes dianes com al Girona. De fet, en aquest sentit, el sentiment és recíproc, ja que l’entitat gironina tampoc havia tingut mai un atacant tan prolífic com Stuani, que ja és, amb 37 dianes, el màxim golejador de la història del club en el futbol professional. Amb la diana que va marcar diumenge a Montilivi contra el València, el golejador charrúa va superar Jandro, amb qui estava empatat a 36, per escriure una vegada més el seu nom amb lletres daurades en les pàgines del llibre del club. “M’imaginava que tard o d’hora algú em passaria. I més un davanter, que és el més normal. Però és veritat que el fet que Stuani em superi en una temporada i mitja o una mica més, i més a primera, té molt mèrit”, va explicar Jandro la setmana passada en una entrevista a aquest diari, conscient que la seva marca, 36 gols, marcats en cinc cursos a segona A, arribava a la fi. “És molt difícil el que està fent. Les seves xifres són d’equip d’Europa League com a mínim”, hi va afegir l’asturià.

Són ja 16 dianes les que ha marcat en aquesta lliga, i amb onze jornades al davant, va pel camí de superar les 21 que va marcar en la passada. La seva ràtio de gols per minut, un cada 128 minuts, també és la millor de la seva carrera esportiva, encara que no és el millor d’entre els grans golejadors de la història del conjunt blanc-i-vermell, els que han passat la barrera dels deu gols. El supera Ranko Despotovic, el 9 serbi que la temporada 2009/10 va marcar 18 dianes, amb una mitjana d’un gol cada 105 minuts. De l’actual plantilla gironina, hi ha tres jugadors més, a banda de Stuani amb dobles dígits golejadors a la LFP: Portu (23), Borja García (12) i Àlex Granell (12).

DOBLES DÍGITS

Portu, Borja i Granell són els altres integrants de l’equip que han fet més de 10 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)