Girona

El protagonista

Portu

Doble martellada

Eusebio va sorprendre amb un esquema asimètric, amb Valery a l’extrem esquerre per ajudar Muniesa i tapar Nyom. A l’altre costat, Pedro Porro tenia molt més espai per cobrir, perquè Borja jugava centrat per tenir més contacte amb la pilota, i Porro s’allunyava també de la línia de banda. Amb el Leganés ben estudiat, les idees eren clares. I en els primers minuts, Portu va buscar l’esquena a Siovas, de qui va reclamar un cop de colze. El murcià estava atent per pescar pilotes despenjades per Stuani. I ben aviat, en la primera ocasió d’uns i altres, va obrir la llauna. En una pilota llarga de Muniesa, Stuani la va pentinar i Borja va fer una assistència gairebé sense voler per habilitar Portu. Sol davant de Cuéllar, el murcià va definir bé (13’).

El Girona tenia les idees clares. En un servei de porteria, amb el Leganés avançat per pressionar la sortida de pilota, Bounou va xutar amunt i va començar una jugada de tiralínies que va sortir rodona. Stuani, d’esquena, va habilitar la progressió de Valery, que va arribar fins a la cuina i va esperar el millor moment de fer una assistència d’or. Portu, amb les instruccions ben apreses, havia tornat a plantar-se a l’àrea, i va rematar amb facilitat el 0-2. Un doblet, el seu tercer a primera, en 22 minuts, per encarrilar la tercera victòria seguida dels gironins a terres madrilenyes. Letal, Portu se sentia imparable, i va fer patir Omeruo, a punt de perdre una pilota prohibida (26’). A cada pilota que recuperaven Pere Pons i companyia al mig del camp, Portu ja arrencava per buscar l’espai. Amb el 0-2 i l’estrip al darrere, Pellegrino es va veure obligat a canviar l’esquema ja abans del descans. Portu, després de l’ensurt de Nyom en fora de joc, encara va tenir temps de provocar la targeta groga de Kravets.

La segona part va ser de supervivència. Al començament, hi va haver algunes arrencades de Pere Pons, que va esperar Portu per connectar-hi, però no hi va arribar per poc (48’). Poc després, va ser protagonista d’una topada duríssima amb Omeruo, que havia sortit al tall i es va emportar el murcià, que va quedar estès a terra. El Leganés anava guanyant terreny i el Girona, patiment. Sense capacitat per tenir possessions llargues, era difícil connectar amb els puntes. Només alguna acció aïllada. Com en una en què Portu va rebre a la dreta amb metres davant seu, va fer jugada d’extrem i va buscar la centrada cap a Pere Pons, que no hi va arribar (75’). Amb l’entrada de Ramalho per Borja, Portu se’n va anar cap a la banda esquerra. Més tard, amb l’entrada d’Aleix per Porro, se’n va tornar a la dreta. Fos el costat que fos, tocava sacrificar-se i defensar més que no pas atacar, perquè el Girona no tenia gens la pilota. I se’n va sortir. Amb Portu, l’autor de l’1-2 al Santiago Bernabéu que ho va capgirar tot, d’executor.

3r
doblet
a primera de Portu. N’havia fet un aquest curs contra el Rayo, i un la temporada passada al Villamarín.
4
últims
gols de Portu són a fora: al Ciutat de València, al Bernabéu i, ahir, a Butarque,
6
gols
en la lliga, cinc menys que en tot el curs passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)