Girona

El triangle de les alegries

El Girona no ha perdut en les vuit sortides a Catalunya (Barça i Espanyol), Madrid (Real Madrid, Rayo i Leganés) i el País Valencià (Vila-real, València i Llevant), on ha sumat 20 punts de 24

Els d’Eusebio són el tercer millor visitant de primera rere el Barça i el Madrid

Els gironins van començar la jornada amb +6 sobre el descens i ara ja tenen 9 punts de marge

El Gironaha arribat a l’última aturada de la competició, abans d’afrontar l’últim tram de deu jornades, carregat de confiança i tranquil·litat. Sense haver-se tret de sobre encara el malefici de Montilivi, l’equip blanc-i-vermell ha estat capaç d’allunyar-se de les brases gràcies a un rendiment espectacular en els desplaçaments. A Butarque, en un estadi d’on només el Vila-real s’havia endut els tres punts, l’equip d’Eusebio va encadenar la tercera victòria lluny de Montilivi i es va confirmar com un dels visitants més temibles de la lliga. El conjunt blanc-i-vermell és el tercer millor equip de primera divisió a camp contrari, amb 22 punts de 42 possibles, només superat pel Barça i el Madrid.

L’acceleració del Girona, just quan més a prop del precipici havia quedat, ha arribat a partir de tres visites consecutives a Madrid. Tot va començar al Bernabéu, on els gironins la van fer grossa (1-2). S’hi va afegir al cap de dues setmanes el 0-2 a Vallecas, que deixava molt avall el Rayo, i dissabte els gironins van deixar sense arguments el Leganés, que ha estat incapaç de marcar-li cap gol en els quatre duels en què s’han trobat en la màxima categoria. Els gironins han fet el ple de nou punts en les tres visites a terres madrilenyes, on té pendent de visitar encara el Wanda Metropolitano –serà el proper desplaçament, el 2 d’abril– i el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. Curiosament, el rendiment del Girona lluny de Montilivi s’ha focalitzat en punts geogràfics. Ara ha fet nou punts seguits a camps d’equips madrilenys. En els primers mesos de competició, va celebrar amb victòria per la mínima les seves dues primeres visites al País Valencià, tant a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real com a Mestalla. I força més a prop, va puntuar al Camp Nou (2-2) i es va imposar en l’altre duel català, a l’RCDE Stadium (1-3). Entre les sortides a Catalunya, el País Valencià i Madrid, el Girona ha obtingut 20 punts dels 24 en joc. I encara hauria pogut afinar més, perquè va veure com li volaven del Ciutat de València dos punts que ja flairava (2-2).

El rendiment productiu de les visites en aquestes tres àrees contrasta amb les dues derrotes a Sevilla –tant al Pizjuán com al Villamarín– i les visites al País Basc, amb derrotes a Bilbao i a Eibar i un 0-0 a Anoeta. A part d’aquell empat a Sant Sebastià, l’equip també va treure un punt d’Osca.

La victòria a Butarque també va accentuar el contrast del Girona entre el rendiment com a local i com a visitant. Ja era el que més punts de diferència acumulava, que s’enfila ara fins als 10 punts. Els blanc-i-vermells han celebrat només dues victòries en tot el campionat davant de la seva afició, i ja n’acumulen sis –les mateixes que en tota la temporada passada– a camp contrari. La diferència entre el percentatge de punts assegurats a casa (28,6%) i el dels punts obtinguts a fora (52,4%) és prou significativa.

Un bon marge

El Girona, que es presentava a la 28a jornada amb un coixí de sis punts respecte de la zona de permanència, l’ha ampliat fins als nou, a només un del sostre de la temporada. La zona de descens la continua marcant el Celta, que dissabte va perdre al Bernabéu i que ahir va veure amb frustració com el Valladolid se li escapava a quatre punts gràcies a una remuntada a última hora a Ipurua.

Un altre símptoma del pas endavant del Girona és la porteria a zero. La hi va deixar a Leganés, com en dos dels tres partits anteriors –contra la Real (0-0) i a Vallecas (0-2)–, amb l’única excepció de la visita del València (2-3). De les vuit porteries a zero de tota la temporada, cinc són a camp contrari i tres, a Montilivi.

EL CONTRAST

+10
punts
ha sumat més a fora el Girona (22) que no pas a Montilivi (12). Sis victòries de visitant i dues de local.

EL COIXÍ

+9
punts
respecte del divuitè classificat, el Celta, que és l’equip que marca la zona de descens a segona A.

PORTERIA A ZERO

8
vegades
ha deixat el Girona la porteria immaculada. Cinc a fora i tres a Montilivi.

LA PARELLA LETAL

22
gols
dels 31 porten la firma de Stuani (16) i Portu (6), que han marcat el 71% dels gols del Girona.

MADRID, TALISMÀ

3
victòries
seguides del Girona a fora, totes tres a Madrid: Real Madrid (1-2), Rayo (0-2) i Leganés (0-2)

EL LEGANÉS

0
gols
ha fet al Girona en els quarte partits a 1a. El curs passat, 0-0 i 3-0; aquest, 0-0 i 0-2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)