Girona

Johan Mojica, cinc mesos després

El Girona ja pot tornar a reactivar la llicència del colombià un cop s’han complert els terminis per la baixa de llarga durada per la lesió d’encreuats

El futbolista, que ja fa setmanes que toca pilota, està intensificant el ritme i podria estar disponible a principi d’abril

El Girona pot activar quan vulgui la llicència de Johan Mojica, a qui va donar de baixa federativa el 19 d’octubre passat amb la doble intenció de buscar-li un substitut (al club de Montilivi se li va obrir una finestra extraordinària per compensar una baixa de llarga durada, cosa que finalment no va fer) i per alliberar una de les tres places d’extracomunitari (va poder donar d’alta Paik). El colombià ja és a la recta final de la recuperació de la lesió d’encreuats i la sensació és que podrà tornar a la competició més aviat dels sis o set mesos que solen tardar, en línies generals, els jugadors que tenen aquesta lesió al genoll.

El club de Montilivi compleix les dues condicions que es necessiten per tornar a donar d’alta un jugador afectat per una lesió de llarga durada. La primera és que hagin transcorregut cinc mesos, que és el període mínim que marca la normativa en aquests casos. I la segona és que l’equip tingui fitxes lliures per poder tornar a inscriure el futbolista, com és el cas del Girona (té 21 llicències a la LFP i, per tant, quatre places lliures per poder encabir altre cop Mojica o, fins i tot, per si volgués fitxar jugadors en atur des d’abans del 31 de gener). És probable, però, que el Girona esperi a fer aquest moviment fins que Mojica tingui l’alta mèdica.

Molt bones sensacions

Operat el 29 d’octubre, Johan Mojica ha dut a terme una recuperació en la qual ha aconseguit escurçar els terminis per poder reaparèixer. No se l’esperava fins a principi de maig, amb el final de lliga a tocar (el Girona acaba la competició el 19 a Mendizorrotza). Fa setmanes, però, que Mojica s’exercita a molt bon ritme i tot fa pensar que el seu retorn superarà les previsions més optimistes. El jugador ha estat pràcticament tot el curs en blanc –ha enllaçat una lesió a la cuixa amb la del genoll– i els dos únics partits que ha jugat (mitja part a Reus en la pretemporada i 20 minuts a Peralada contra el Tolosa) han estat dos amistosos.

Mojica té entre cella i cella la copa Amèrica (del 14 de juny i el 17 de juliol al Brasil), però això l’obligarà a fer un gran tram final de temporada al Girona si vol ser seleccionat. I quan tingui l’alta, haurà de superar dues adversitats: el canvi de dibuix (va començar de carriler i s’haurà d’adaptar a lateral o a l’interior) i la competència (el Girona té moltes alternatives a l’esquerra, com ara Planas, Raúl García, Valery, Roberts, Borja García o Choco Lozano).

CAP IMPEDIMENT

Tot i que el mercat d’altes està tancat, el Girona el podrà inscriure perquè té fitxes lliures

LA COPA AMÈRICA

Si vol tornar amb Colòmbia a l’estiu, necessita irrompre amb força en el tram final de lliga

EL COSTAT ESQUERRE

Amb el nou dibuix, pot jugar de lateral i d’interior, però la competència a la plantilla ha crescut

LA DECISIÓ

És probable que el club esperi a fer aquest moviment fins que Mojica tingui l’alta mèdica

DOS AMISTOSOS

29-6-2018
Fitxat.
El Girona fa valer l’opció preferent de compra del colombià i paga cinc milions d’euros al Rayo Vallecano. Mojica fitxa fins al 2022.
3-7-2018
Colòmbia, eliminada.
Mojica diu adeu al seu primer mundial després de perdre en els penals en vuitens de final contra Anglaterra. El jugador del Girona juga tots els minuts possibles a Rússia.
1-8-2018
Retorn als entrenaments.
Mojica va tornar a les sessions (juntament amb Stuani) després d’uns dies extres de vacances per la participació en el mundial.
10-8-2018
Lesionat.
Dos dies després d’haver jugat la primera part d’un amistós a Reus, el colombià es va trencar parcialment el tendó del recte de la cuixa dreta.
11-10-2018
Reaparició.
Després de dos mesos de baixa, Mojica juga els 20 últims minuts de l’amistós a Peralada contra el Tolosa i Eusebio ja pot disposar dels seus serveis.
16-10-2018
Lesió d’encreuats.
Johan Mojica abandona l’entrenament amb molt de dolor al genoll i les proves posteriors confirmen els pitjors pronòstics: trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.
19-10-2018
Baixa federativa.
El Girona dona de baixa el colombià i enceta l’expedient per obtenir el vistiplau perquè la seva baixa sigui de llarga durada. No el podrà tornar a inscriure fins al cap de cinc mesos.
5-11-2018
Permís per fitxar.
El club rep el vistiplau de la federació i té 15 dies per fitxar un jugador amb una finestra oberta exclusiva per la baixa de llarga durada. No acaba fitxant, però, cap jugador.
29-10-2018
Al quiròfan.
El futbolista colombià va ser intervingut a la clínica Quirón del trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.
19-3-2019
Llum verd.
Complerts els cinc mesos de la baixa federativa, el club ja pot donar-lo d’alta perquè les quatre fitxes que té lliures així li ho permeten.

JOHAN MOJICA, DES DEL FITXATGE

Entre les lesions a la cuixa i al genoll, Mojica encara no ha pogut jugar ni un partit oficial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)