Girona

El primer al ‘nou Montilivi’

Amfitrions. El camp del Girona, que ja va viure el Catalunya-Tunísia del 2016, ha estat l’escenari d’edicions de copa Catalunya i supercopa, sempre abans de l’ampliació de la capacitat

L’estadi de Montilivi serà l’escenari dilluns (21h) del Catalunya-Veneçuela. És el mateix estadi on va jugar la selecció nacional el seu últim partit, contra Tunísia, el desembre del 2016, tot i que ara amb molta més capacitat. En l’anterior cita de la selecció, la capacitat era de 9.282 seients, dels quals se’n van omplir 8.311. El repte d’omplir Montilivi apuja el llistó perquè, a partir de les dues ampliacions arran de l’ascens a primera divisió, l’estadi ha passat a tenir una capacitat per a 14.500 espectadors.

Montilivi ha pres el relleu a escenaris de molta més capacitat, com ara el Camp Nou o l’estadi Olímpic Lluís Companys. A Girona, la federació ha trobat una bona seu per organitzar-hi no només partits de la selecció absoluta, sinó també competicions pròpies com ara la copa Catalunya o, més endavant, la supercopa de Catalunya. Des del 2003, s’han disputat a Montilivi tres finals de la copa Catalunya i una de la supercopa. La primera va ser una cita múltiple, perquè el 24 d’agost del 2003, amb el Girona a segona B, es van disputar les semifinals –Espanyol-Terrassa (2-1) i Girona-Barça (0-4)– i, al cap de dos dies, una final amb triomf blaugrana per la mínima, amb gol de Quaresma.

El 5 de setembre del 2006, i deu mesos després de les semifinals (també a Montilivi), l’Espanyol va superar el Barça gràcies a un gol de Ferran Corominas. El Girona, aleshores, arrencava la temporada a tercera divisió.

Encara hi va haver dos duels més entre el Barça i l’Espanyol a Montilivi. El maig del 2014, amb el Girona lluitant per evitar el descens a segona B, la final de la copa Catalunya va estar envoltada de polèmica, després que el Barça va fer una convocatòria sense jugadors del primer equip i l’Espanyol va respondre enviant-hi el filial. Amb menys de 3.000 espectadors a l’estadi, el Barça es va endur el títol en la tanda de penals.

Montilivi va ser també l’escenari de la primera edició de la supercopa, l’octubre del 2014, després que s’hagués de suspendre la del juliol del 2012 a l’estadi Olímpic Lluís Companys. A Girona, s’havia de compensar el fracàs de la copa Catalunya que s’hi havia organitzat només cinc mesos abans, però la supercopa –amb títol per al Barça en la tanda de penals– tampoc va fer créixer gaire l’expectació, amb 5.110 espectadors. La previsió és que la xifra creixi molt per al Catalunya-Veneçuela de dilluns.

LA XIFRA

8.311
persones
(d’una capacitat de 9.282) en l’anterior duel de la selecció nacional a Montilivi, el 2016.

DES DEL 2003

L’estadi gironí ha estat la seu de tres finals de la copa Catalunya i d’una supercopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)