Stuani escampa l’olfacte

Protagonista. El pitxitxi del Girona tanca la seva participació en la Xina Cup com a millor jugador del torneig, després de marcar un altre gol en la final contra Tailàndia (4-0)

stuani

PEDRO PORRO

Cristhian Stuani haurà acumulat desgast al terreny de joc i moltes hores de vol abans de reintegrar-se a l’activitat del Girona, però ho farà amb un somriure. El màxim golejador blanc-i-vermell ha aprofitat la major participació amb la selecció uruguaiana que li oferien les absències d’Edinson Cavani i Luis Suárez, els seus dos companys més potents a la davantera, i s’ha erigit en el protagonista de la segona edició de la Xina Cup, que el combinat d’Óscar Washington Tabárez s’ha tornat a endur, fent bons tots els pronòstics. Stuani va ser designat millor jugador del torneig, després de marcar en la final contra Tailàndia (4-0) el seu tercer gol en el torneig.

Stuani va fer un doblet en la semifinal contra l’Uzbekistan (3-0), en què va jugar 82 minuts. En la final contra Tailàndia, el futbolista del Girona va marcar el tercer gol, després dels de Matías Vecino (5’) i Gastón Pereiro (38’). Ja en la segona meitat, i a la sortida d’un córner, Cristhian Stuani va rematar de cap i va batre el porter tailandès (57’). Dos minuts més tard, Stuani va ser substituït pel davanter del Celta Maxi Gómez, que va tancar la golejada (87’).

Titular en tots dos partits, Cristhian Stuani ha tancat la participació en la Xina Cup amb 141 minuts. Ha estat el torneig en què s’ha tornat a destapar com a golejador de la selecció, amb la qual no celebrava cap gol des del setembre del 2015. Amb el que va aconseguir en la final contra Tailàndia, el màxim golejador del Girona ha marcat vuit gols amb la selecció absoluta uruguaiana.

Porro, també titular

El Girona confia tenir ben recuperat Cristhian Stuani, que va tenir problemes físics després d’una doble cita anterior amb la selecció. L’equip blanc-i-vermell va reprendre ahir l’activitat després de tres dies de descans, però encara amb moltes absències. Pedro Porro, que ja havia estat titular en l’estrena amb la selecció espanyola sub-21, va tornar a jugar d’inici ahir, contra Àustria. Encara tenen pendents partits el porter marroquí Yassine Bounou, que avui s’enfronta a l’Argentina (20h), i l’hondureny Choco Lozano, que juga dimecres a la matinada contra l’Equador (1.30h). El partit d’Hondures és a New Jersey, per la qual cosa Lozano serà el jugador que arribarà amb el temps més just per afrontar el retorn del Girona a la competició, divendres al vespre a Montilivi contra l’Athletic Club (21 h). El Girona s’entrena avui i demà al matí a La Vinya, però ha programat per dijous a la tarda (17.30 h, a l’estadi de Montilivi) l’última sessió abans de rebre el conjunt basc.

EL DESGAST

Ja havia fet dos gols a Uzbekistan en la semifinal, i en la final va marcar de cap
141
minuts
ha acumulant en els dos partits Stuani, titular i referent al davant sense Cavani ni Suárez