Girona

Dos gols, i heroi inesperat

Decisiu. El Celta d’Eusebio Sacristán s’estava jugant la permanència a segona A quan el de Moaña va sortir al camp en el minut 59 i va fer dos gols a l’Alavés –80’ i 95’– clau per lligar la salvació

La història d’amor entre Iago Aspas i el Celta es va iniciar una tarda de juny del 2009. El conjunt gallec havia destituït Pepe Múrcia en la jornada 26 i Eusebio Sacristán va agafar les regnes amb l’equip a cinc punts del descens i molta feina per fer. La irregularitat va ser una constant i els de Vigo van arribar a les tres últimes jornades amb la soga al coll. I és que el Celta, a tres punts de l’Alavés, el primer equip que baixava, rebia el conjunt basc a Balaídos. Una victòria salvava l’equip, però una derrota l’enviava a les brases. L’actual tècnic del Girona va fer sortir l’atacant del filial en el minut 59, en tot just el segon partit que disputava amb el primer equip –Menéndez el va fer debutar el curs anterior–. Aspas va fer l’1-0 en el 80 i, després que l’Alavés empatés en el 88, el de Moaña va fer esclatar Balaídos en el 94 aprofitant un refús del porter. El futbolista va ser titular els dos partits restants, un lloc que gairebé no ha abandonat mai.