Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Som nosaltres els que hem d’aixecar això”

El retorn a Balaídos no va ser productiu per a Eusebio Sacristán, que no troba la manera de fer sortir el Girona d’un forat que ja és molt preocupant. La cinquena derrota seguida, sostre dels gironins en la Lliga de Futbol Professional, deixa l’equip al límit del precipici i amb una final a la vista d’aquí a només dos dies, a Valladolid. I amb tota la càrrega negativa que acumula. “Després de perdre avui, és clar que tot està molt ajustat i que hem de reaccionar. Hem perdut cinc partits i hem de canviar aquesta dinàmica. Això implica preparar-nos bé i mirar que sigui a Valladolid on aconseguim la reacció, que és evident que necessitem”, va reconèixer l’entrenador. El Girona no compta prendre cap mesura dràstica, tot i que Eusebio viu el seu moment més delicat, com també ho és el del Girona des que es va instal·lar a primera. “Estem passant per aquesta situació complicada. Cada cop que afrontem un partit amb la il·lusió que la dinàmica pugui canviar per veure-ho tot d’una manera més optimista, i no arriba, són moments de dificultat dels quals ens hem d’aixecar i enfortir-nos. Som nosaltres els que hem d’aixecar això. Per molt dur que sigui el pal del moment, ens hem d’aixecar i pensar en el següent. I com més forts estiguem, més possibilitats de victòria”, va argumentar Eusebio.

El Girona va fer una primera part tan dolenta que Eusebio es va veure forçat a canviar el sistema de joc. “El Celta era superior, estava controlant el joc, creava ocasions i no acabàvem de tenir el control en cap moment”, va dir el de La Seca. “Hem decidit fer un canvi de guió que almenys donés més solidesa defensiva, ens permetés controlar més les situacions que ens arribaven i ens poguéssim armar d’una altra manera. Hem estat més segurs en aquest sentit, tot i que després de l’empat potser ha faltat donar més sentit al nostre joc i generar, a part de més joc, més arribades.” Va arribar el 2-1, que va atuir els gironins, segurament per la feblesa mental que arrosseguen. “Amb el temps que quedava, ens tocava dur la iniciativa. El Celta s’havia endarrerit i, potser pel gol, ens ha faltat una mica més de fluïdesa, moure amb més velocitat la pilota. N’hem trobat algunes al final, però una mica més de velocitat de pilota i fluïdesa ens hauria anat bé per dotar de més velocitat el joc.”

Iago Aspas va allargar el seu estat de gràcia, però el 2-1 va ser obra de Boufal. “Ens ha creat problemes a la primera part, per la banda, i cada cop que ha fet un un contra un ha tingut la capacitat per superar-nos. Ho hem tancat millor en la segona part amb un home més al darrere, però en una jugada de qualitat ha aconseguit desequilibrar el partit”, va indicar l’entrenador del Girona, que no es va voler aventurar amb les expectatives de permanència del Celta: “Som uns quants equips lluitant per un mateix objectiu. El Celta ha tingut una reacció i té jugadors experimentats. Dependrà de qui afronti la situació amb més serenor i fortalesa.” El Girona, en canvi, viu un context desconegut fins ara, conscient que caurà en zona de descens si perd dimarts. Un plus d’angoixa? “És una prova per a nosaltres. Una prova per a un equip que viu la segona temporada a primera. Si en algun moment ens toca viure aquesta situació de pressió, haurem de demostrar que tenim la personalitat i la maduresa per aconseguir l’objectiu. Haurem de saber conviure amb aquesta situació i superar aquest repte. Hem de demostrar que tenim la capacitat, les ganes i la il·lusió de continuar competint a primera.”

El partit va deixar també el retorn, en la segona meitat, a l’esquema amb tres centrals, que Eusebio havia arraconat des que va apostar pel 4-1-4-1 al Bernabéu. I a partir d’ara? “És una possibilitat que tenim. Avui, el guió deia que s’havia de canviar alguna cosa en la segona part. Hem treballat durant la temporada amb tots dos, i tenim jugadors per plantejar les dues situacions, també en funció de com se sentin els jugadors. Em decidiré pel que vegi que als futbolistes els fa sentir més segurs i més forts”, va argumentar Eusebio, insistent en una idea: “Una altra vegada, ens toca aixecar-nos i pensar en el següent partit. I pensar que encara queden molts punts i que hem de treballar per aconseguir que ens donin l’objectiu.”

LA URGÈNCIA

“És evident que necessitem la reacció. Hem de canviar aquesta dinàmica”

CANVI DE DIBUIX

“El guió deia que s’havia de canviar alguna cosa. En la primera part no teníem control”

NI EMPATANT

“Ens ha faltat generar més joc i arribades. Amb el 2-1 ens ha faltat fluïdesa”

LA PRESSIÓ CREIX

“Haurem de demostrar la personalitat i la maduresa per assolir l’objectiu”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)