Girona

Per fer-ho trontollar tot

Reacció. Només dos equips han encadenat més derrotes aquest curs. En el Rayo, el tècnic va ser destituït i en l’Espanyol, es va reconduir la situació

El futbol no té memòria i, en la majoria de casos, les encarregades de fer trontollar qualsevol projecte o fins i tot fer-lo caure del tot són les derrotes. Així s’ha demostrat aquest curs entre els equips que han encadenat més ensopegades en la lliga. Des d’aquesta setmana, el Girona forma part d’aquest grup després de sumar cinc enfrontaments en blanc. Aquest balanç iguala el rendiment del Celta entre les jornades 17 i 21, i només és superat pels trams negatius que van passar l’Espanyol –sis derrotes seguides entre les jornades 12 i 17–, i el Rayo, que en va encadenar set entre les jornades 22 i 28.

El Girona es troba immers en aquest sotrac en forma de derrotes, amb l’agreujant que el curs es troba en la recta final i el marge de reacció és escàs però obligat.

Maneres d’afrontar-ho

Encadenar cinc o més derrotes ha estat sinònim de crisi en tots els equips que han estat en aquesta situació. En la majoria de casos, el fet de trobar-se amb una dinàmica tan negativa i amb força jornades per endavant es va traduir en el canvi d’entrenador. A Vallecas, el Rayo va semblar despertar en l’inici del 2019, però la ratxa de set jornades sense puntuar va gairebé enterrar l’equip de la franja vermella. Els mals resultats es van emportar per endavant tota una institució del club com Míchel, un home de la casa que no va resistir l’encallada al terreny de joc. Més o menys el mateix va passar a Balaídos. El Celta de Miguel Cardoso va encadenar cinc derrotes, i en el sisè partit, el tècnic portuguès va salvar l’ultimàtum guanyant el Sevilla. Una nova ratxa negativa de tres derrotes i un empat van condemnar Cardoso a la destitució.

Pel que fa a l’Espanyol, la gran arrencada del curs dels de Rubi va caure de seguida en l’oblit per culpa de sis derrotes seguides. Des de la directiva no es va fer cas dels crits de canvi que arribaven des de molts sectors de l’entorn blanc-i-blau, i el conjunt espanyolista ha acabat aixecant el vol de nou amb el mateix timoner.

Rayo Vallecano
Rayo-Leganés 1-2
Espanyol-Rayo 2-1
Rayo-Athletic 0-1
Getafe-Rayo 2-1
Rayo-Girona 0-2
Barça-Rayo 3-1
Vila-real-Rayo 3-1
7 derrotes seguides
Espanyol
Sevilla-Espanyol 2-1
Espanyol-Girona 1-3
Getafe-Espanyol 3-0
Espanyol-Barça 0-4
Espanyol-Betis 1-3
Atlético-Espanyol 1-0
6 derrotes seguides
Celta
Barça-Celta 2-0
Celta-Athletic 1-2
Rayo-Celta 4-2
Celta-València 1-2
Valladolid-Celta 2-1
5 derrotes seguides
Girona
Girona-Athletic 1-2
Atlético-Girona 2-0
Girona-Espanyol 1-2
Girona-Vila-real 0-1
Celta-Girona 1-2
5 derrotes seguides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)