Girona

L’amenaça ja és directa

Sense marge després de les cinc derrotes seguides ni gaire temps per pair-ho, el Girona es jugarà demà a Valladolid mantenir-se fora de la zona de descens

El Vila-real supera els gironins en la classificació i el Llevant els atrapa

No hi ha temps ni per obsessionar-se gaire. Tot just 48 hores després d’haver sortit de Balaídos amb una altra derrota frustrant i preocupant, el Girona marxa aquesta tarda cap a Valladolid, on demà al vespre (20.30 h) se la juga. L’última jornada entre setmana de la temporada arriba en una situació límit per al conjunt blanc-i-vermell, que ha anat escurant el marge. Fins ara, a la sèrie de decepcions pròpies, hi combinava l’interès pels altres resultats per avaluar el grau de dramatisme. Ara, l’amenaça ja és directa. El Girona té una final demà al José Zorrilla, on l’espera l’equip que marca la zona de descens a segona A. Amb dos punts menys, el Valladolid sap que guanyar demà el Girona és superar un rival directíssim, avançar-lo d’un punt més el goal-average –empat sense gols en el primer partit de lliga a Montilivi– i deixar-lo tocat i enfonsat.

Dos llocs menys

El Girona va començar la 33a jornada en el catorzè lloc. El va superar dissabte el Celta, que va sortir de la zona de descens i té ara un punt més que el conjunt d’Eusebio. I ahir també va avançar el conjunt gironí el Vila-real, que ha agafat impuls després de guanyar a Montilivi, ahir va vèncer el Leganés a casa i queda amb dos punts més que els gironins. El Girona ocupa ara el setzè lloc, i abans de la zona de descens només hi té el Llevant, que acumula els mateixos punts (34) i dos gols de desavantatge en la diferència, pendents del duel directe que els ha d’enfrontar en la penúltima jornada a Montilivi. L’empat d’ahir contra l’Espanyol és la novena jornada seguida sense guanyar –cinc derrotes i quatre empats– del Llevant, que dimecres rep el Betis. Per tant, si el Girona perdés demà a Valladolid, hauria d’estar pendent del duel de dimecres al Ciutat de València per confirmar si entra directament a la zona de descens o se’n manté fora, ja sense marge de punts.

Ni el setzè lloc és la pitjor classificació del Girona aquesta temporada, ni els dos punts són el marge més escàs respecte a la zona de descens. L’equip va viure més a prop de les brases el mes de febrer, durant dues jornades seguides –després de dues derrotes molt preocupants, per la pèssima imatge a Eibar (3-0) i pel que significava caure contra l’Osca a casa (0-2)– en el dissetè lloc i amb un sol punt de coixí. El context, però, no tenia el dramatisme d’ara, amb una amenaça tan directa com la de demà i amb poquíssim marge de maniobra. “És evident que hem de reaccionar”, resumia Eusebio.

VILA-REAL 14è (36)
34. Real Sociedad-Vila-real
35. Vila-real-Osca
36. R. Madrid-Vila-real
37. Vila-real-Eibar
38. Getafe-Vila-real
CELTA 15è (35)
34. Espanyol-Celta
35. Leganés-Celta
36. Celta-Barça
37. Athletic-Celta
38. Celta-Rayo
GIRONA 16è (34)
34. VALLADOLID-GIRONA
35. Girona-Sevilla
36. Getafe-Girona
37. GIRONA-LLEVANT
38. Alavés-Girona
LLEVANT 17è (34)
34. Llevant-Betis
35. Barça-Llevant
36. Llevant-Rayo
37. GIRONA-LLEVANT
38. Llevant-Atlético
VALLADOLID 18è (32)
34. VALLADOLID-GIRONA
35. Atlético-Valladolid
36. Valladolid-Athletic
37. Rayo-Valladolid
38. Valladolid-València

MADURESA A PROVA

El Girona ha de conviure amb la pressió de veure’s al pou si enllaça demà a Zorrilla la sisena derrota

AL FEBRER

Va enllaçar dues jornades en el dissetè lloc amb un punt de marge, però sense el dramatisme d’ara

LA JORNADA

El Llevant tampoc pot esquivar el perill després d’empatar a casa, però el Vila-real s’espavila
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)