Girona

El pitjor local, després del Girona

El rival. El conjunt blanc-i-vermell visita demà el Valladolid, l’equip que, amb permís dels gironins, menys punts suma a casa. Els de Pucela no guanyen al José Zorrilla des del gener

El Girona es veurà demà al mirall al José Zorrilla. L’equip dirigit per Eusebio Sacristán s’enfrontarà al Valladolid, un rival que com ell es juga mitja vida amb l’amenaça del descens ben a prop, que arrossega una dinàmica dolentíssima amb cinc jornades sense guanyar i que també té problemes per fer-ho a casa. I és que si el conjunt blanc-i-vermell és el pitjor local de la lliga, amb només 12 punts aconseguits en tota la temporada a Montilivi, on aviat farà mig any que no hi guanya, el Valladolid és el segon pitjor. 14 punts ha sumat el conjunt orientat per Sergio González a Zorrilla, on acumula 3 victòries, 5 empats i 8 derrotes i no hi obté un triomf des de fa gairebé tres mesos; l’última alegria a l’estadi de Pucela data del 27 de gener, quan els blanc-i-violeta van superar el Celta (2-1). L’equip gironí, doncs, dels millors a domicili en el campionat, només el Barça, l’Atlético i el Real Madrid, han puntuat més com a visitants, se les haurà amb un grup que viu tenallat els darrers temps a casa, una sensació que, de fet, li és familiar.

A més del mal moment de resultats que travessa, el conjunt castellanolleonès també té un problema a l’infermeria. Les lesions l’han colpejat amb contundència recentment i la llista de baixes és extensa: Stiven Plaza, Duje Cop, Luismi Sánchez, Daniele Verde, Anuar Tuhami i Pablo Hervías no jugaran segur contra el Girona, i cal veure l’abast de les dolences de Keko Gontán i Borja Fernández, substituïts en la primera part de l’últim partit disputat al feu del Deportivo Alavés (2-2).

Un altre maldecap que va deixar a Sergio l’enfrontament a Mendizorrotza és en el lateral dret. Antoñito, l’ocupant habitual juntament amb Javi Moyano, va veure targeta groga i demà no hi podrà ser contra el Girona per sanció. Precisament Moyano, l’home que l’hauria de rellevar, està entre cotó fluix a causa d’unes molèsties musculars que ja li van impedir ser a Vitòria i la seva presència demà està enlaire. Qui sí que hi serà és Rubén Alcaraz, vell conegut dels gironins i que reapareixerà després de complir sanció en el darrer enfrontament també per acumulació d’amonestacions.

LES DADES

6
jornades
acumulen els de Sergio González sense victòria a Zorrilla. Des del 27 de gener.

INFERMERIA PLENA

Resta en espera de l’abast de les lesions de Borja i Keko. Antoñito és baixa per sanció
5
partits seguits
encadena l’equip blanc-i-violeta sense guanyar. Tres empats i dues derrotes.

Sense victòries al José Zorrilla

Serà la primera vegada que el Girona visita, en primera divisió, el José Zorrilla, un estadi que tradicionalment li costa molt. En sis ocasions ha jugat el conjunt blanc-i-vermell a Valladolid, totes en segona divisió, i en cap ha marxat amb la victòria. De fet, només una vegada ha aconseguit sumar: l’última, la campanya 2015/16, en un partit que va acabar en empat a zero. Els altres duels són tot derrotes dels gironins. El primer (1958/59), fa seixanta anys, va acabar en golejada local que va imposar-se per 8-1. Va passar molt de temps (2010/11) fins que ambdós equips van retrobar-se a l’escenari en un enfrontament que es va decidir per la mínima, amb resultat de 1-0, marcador que es va repetir un curs després (2011/12). En els dos precedents restants (2014/15 i 2016/17), els de Pucela també van guanyar repetint resultat, en aquest cas 2-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)