L’Horta lliga la promoció i assalta la tercera plaça

3a divisió. Els de Nacho Castro van fer la feina superant l’Europa en el derbi i van aprofitar-se de l’ensopegada del Prat per guanyar una posició

europa 0 horta 1

EUROPA:Joan Compte, Germán, Oumar, Cano, Castell, Uri (Varona, 52’), Soto, Prats (Xavi Camps, 76’), Martínez, Alfons Serra (Joel, 69’) i ÈricHORTA:Miguel Ramos, Guillem, Casti, Javi Morales, Saúl Coco (Nahuel, 53’), Joan Vives, Marc Rio (Pimentel, 77’), Adri Lledó, Narcís Barrera (Jordan, 58’), Genís i Arnau.GOLS:01 (47’) Guillem.ÀRBITRE:Garcia Fuster.T.G.:al local Castell; i al visitant Nahuel.

L’Horta va posar la cirereta a una temporada memorable lligant de manera matemàtica la classificació per a la promoció d’ascens. Els de Nacho Castro, convertits en l’autèntica revelació de la lliga des de l’inici del curs, van superar l’Europa amb un solitari gol de Guillem a l’inici del segon temps i, a banda de sentenciar la classificació pel play-off, van assaltar la tercera posició en aprofitar l’ensopegada del Prat.

Tot i el resultat final, l’Europa va començar dominant un partit en què ja no es jugava res. Els escapulats van tenir el control de l’esfèric i de les ocasions, especialment en els primers minuts de l’enfrontament, a pesar de no van trobar l’encert de cara a porteria. De fet, els hortencs no van acabar de girar rodó en tot el primer temps, tensos per la transcendència de la fita que tenien al davant. Tant és així que la primera acció dels blanc-i-negres més o menys digna de destacar no va arribar fins al minut 23, amb un tir de Guillem que Joan Compte va aturar sense gaires problemes. Els graciencs, per la seva banda, van mantenir el domini i podrien haver marxat al descans amb avantatge en el marcador si Èric hagués encertat en un cop de cap a l’interior de l’àrea.

Però els de Nacho Castro volien segellar el play-off i en la segona van trigar ben poc a trobar al camí cap a la porteria rival. En el minut 47, Guillem es va treure de la màniga una canonada impossible per a Joan Compte i va avançar els visitants en el resultat. Un bàlsam per als hortencs, que van esclatar durant la celebració i van trobar la tranquil·litat que tant havien trobat a faltar al llarg de tot el primer temps. Tot i la diana, però, els escapulats no es van estovar i van seguir atacant per tancar el curs al Nou Sardenya amb una bona imatge, però l’Horta, sabedor del valor que tenia el 0-1 de cara al seu futur, va tancar el mur per no deixar-ne passar ni una. Així, els blanc-i-negres no van patir gaire els últims minuts, i fins i tot, just abans del final, Pimentel podria haver eixamplat distàncies, però el marcador ja no es va tornar a moure i el conjunt barceloní va poder celebrar que allargaran la temporada algunes setmanes més.