3a divisió FEF

L’ascens, pel País Basc

Un rival dur. El Llagostera s’enfrontarà al Portugalete en l’eliminatòria de campions per pujar a segona B. Els gironins hauran d’afinar davant un contrincant que en lliga no ha perdut a casa

El Llagostera ja sap que si vol tornar a segona B només un curs després de baixar a tercera haurà de superar l’eliminatòria a doble partit contra el Portugalete, el campió del grup 4 del País Basc. El conjunt gironí disputarà l’anada al municipal davant la seva afició el cap de setmana vinent (probablement dissabte a les 17.00 h) i la tornada a l’estadi de la Florida de la localitat de Portugalete el cap de setmana de l’1 i el 2 de juny (és molt possible que el diumenge a les 12.00 h). Els dos equips han mostrat regularitat en els seus grups respectius, però el conjunt basc va assegurar amb molta més antelació la primera posició, concretament el 5 de maig, quan faltaven dues jornades per a la conclusió. Els llagosterencs, en canvi, han hagut d’esperar fins a la darrera jornada de lliga, una mostra que la competitivitat del grup català ha estat més gran per als equips de la part alta de la taula.

Duel de grans locals

L’eliminatòria entre el Llagostera i el Portugalete posarà a prova l’efectivitat dels dos equips com a visitants. I és que els dos conjunts han mostrat una trajectòria brillant com a locals sumant els mateixos 51 punts. Mentre que els gironins han perdut només tres partits –disset victòries i cap empat–, els bascos no coneixen la derrota en aquesta campanya –setze victòries i tres empats–: “El Portugalete és un històric del futbol basc que ha fet una temporada molt bona en un grup quart molt competitiu i amb equips potents. Em preocupa aquest aspecte, ja que al País Basc es practica un futbol diferent i el nivell és molt alt, amb clubs en categories elevades”, comenta Oriol Alsina, tècnic del Llagostera, que hi afegeix: “No m’agrada que la tornada sigui a domicili, però és una maledicció que ens persegueix en moltes eliminatòries decisives. És el que ens ha tocat i no podem fer res més que afrontar-ho amb molta il·lusió.”

El Portugalete ha dominat de principi a fi el seu grup sumant en la primera volta 47 punts, deu més que el Sestao River. En la segona part del campionat, l’equip dirigit per Ezequiel Loza ha gestionat molt bé l’avantatge fins a assegurar-se el campionat –encadena en l’actualitat quatre partits sense guanyar–: “Fa moltes setmanes que tenien el campionat a la butxaca i això els ha permès preparar a consciència l’eliminatòria de campions. En les properes hores podrem comprovar com és el rival tècnicament”, analitza Alsina, convençut de les capacitats i les possibilitats del seu equip: “Arribats en aquest punt sabíem que ens hauríem d’adaptar al rival i les seves característiques i també a les circumstàncies del seu estadi. Intentarem treure un bon resultat davant la nostra afició per fer-lo bo al camp del Portugalete”.

Un històric al País Basc

El Portugalete lluita per tornar a tastar la segona B, una categoria que només ha trepitjat en dos cursos, el 2006 i el 2016, tot i intentar-ho diverses vegades, la darrera la campanya passada –van perdre en la tercera i definitiva eliminatòria contra el Castelló–. A tercera divisió, l’equip groc-i-negre, fundat el 1909, hi ha competit durant 34 temporades i en els anys més recents sempre ha estat a un gran nivell, i ha participat en sis de les últimes set fases d’ascens possibles.

LES REACCIONS

El Portugalete és un històric del futbol basc que ha fet una temporada molt bona en un grup quart competitiu i amb grans equips
No m’agrada que la tornada sigui a domicili, però és una maledicció que ens persegueix en moltes eliminatòries decisives i no hi podem fer res
Arribats en aquest punt sabíem que ens hauríem d’adaptar al rival i a les seves característiques
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera

LOCALS EFECTIUS

El Portugalete no ha perdut a casa i ha sumat 51 punts en 19 partits, els mateixos que el Llagostera en 20

EL RIVAL

Portugalete
Població: Portugalete (País Basc)
Any de fundació: 1909
Socis: 1.100
Historial:
2 cursos a segona B i 34 a tercera.
Estadi:
La Florida (5.000 espectadors i gespa natural)
Twitter: @clubportugalete
President: Eduardo Rivacoba
Entrenador: Ezequiel Loza
Dades 2018/19: 86 punts 26 victòries 8 empats i 4 derrotes 65 gols a favor i 21 gols en contra
Pitxitxi: Cristian Bonilla (12 gols).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)