3a divisió FEF

Insistència amb poc premi

El rival. El Portugalete ha disputat set promocions d’ascens en l’última dècada, però només ha pogut fer el salt en una ocasió. Gran dominador de la tercera divisió basca, té una plantilla que destaca per l’experiència i la fortalesa física

Pocs equips deuen haver dominat tant de temps una categoria com el Portugalete ho ha fet en la tercera divisió del País Basc. També és cert que el premi a tants anys de bones campanyes ha estat escàs al club jarrilero, ja que, després d’haver disputat set fases d’ascens a 2a divisió en l’última dècada, només han aconseguit fer el salt en una ocasió, el juny del 2015, un èxit que els va permetre jugar a 2a divisió B en la temporada 2015/16. Així doncs, el Llagostera ha de tenir clar que es trobarà davant d’una plantilla, un club i una afició que fa molts anys que insisteix en el salt de categoria, un aspecte que ben segur que es notarà si l’eliminatòria arriba oberta al duel de tornada al País Basc.

Buscant el retorn

Si el club busca la tornada a una categoria que va tastar fa tres anys però que se li ha resistit històricament, al terreny de joc hi trobem moltes similituds amb la plantilla llagosterenca. D’una banda, el tècnic Ezequiel Loza –que va agafar l’equip en el tram final del curs en la categoria de bronze– ha anat construint un bloc amb un bon grapat de peces amb experiència en la categoria superior. Hi destaca, per exemple, el seu capità, Jon Moya, de 36 anys i amb una dilatada carrera en un grapat d’equips de la 2a divisió B, entre els quals, el Terrassa i el Lleida. Altres il·lustres de l’equip groc-i-negre són Txopi i el porter Mediavilla, aquest últim, també amb un discret pas pel Lleida de la 2014/15. Al seu costat, l’aportació de joves amb recorregut fa de contrapès d’un equip en què destaquen els números ofensius: Bonilla és el màxim golejador amb 12 dianes, però el segueix de ben a prop el gegant d’1,92 metres d’alçada Galder, que n’ha marcat 10. Fins a 13 futbolistes han vist porteria amb el Portugalete aquesta temporada.

El factor camp

Si el Llagostera sap que haurà d’esprémer el municipal, el Portugalete també és conscient del fortí que té a La Florida, el seu estadi. En tota la lliga no ha perdut cap partit a casa, només hi ha cedit tres empats i el balanç de gols encaixats és ben remarcable: al seu terreny de joc només hi ha rebut cinc gols en els dinou enfrontaments que hi ha jugat.

EL REFERENT

Porters
Jorge MEDIAVILLA 25 anys
ÁNGEL Díez 28
Defenses
YASER Hamed 21
JON Moya 36
NACHO Neira 32
AXEL Serio 24
ANDER Artabe 26
Mikel CUBERIA 27
JUANFRAN García 33
Migcampistes
UNAI Rementería 19
Ángel Gandara ‘TXOPI’ 34
UKERDI Corres 28
David INFANTE 28
Ander ARBELOA 27
Luken ITURRINO 22
Davanters
Cristian BONILLA 29
GALDER Dwomoh 29
AITOR Calvo 20
Jorge DELGADO ‘ITO’ 27
Entrenador
Ezequiel LOZA 42
L’experimentat Jon Moya és el capità de l’equip i ja suma 5 cursos al Portugalete

ELS GOLEJADORS

Bonilla ha marcat 12 dianes i el segueix de ben a prop Galder amb 10 gols marcats

Les entrades, entre 5 i 20 euros

El preu de les entrades per al partit d’anada de l’eliminatòria que es jugarà a Llagostera dissabte a les sis de la tarda tindran un preu de 5 euros per als socis llagosterencs. Cada soci haurà de retirar la seva localitat a les oficines del club. Pel que fa al públic general, el cost dependrà de la zona: 10 euros en zones on s’haurà d’estar dret, 15 euros a tribuna descoberta i 20 euros a tribuna coberta. Per l’afició visitant, les entrades seran escasses i valdran 15 euros. A diferència d’altres vegades, no es faran graderies suplementàries per acollir més públic. D’altra banda, ahir el club basc va confirmar l’horari del partit de tornada. L’enfrontament que ben segur que serà decisiu es jugarà a La Florida de Portugalete el dissabte 1 de juny, també a les sis de la tarda. Així doncs, la tornada serà exactament una setmana després que l’anada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)