L’escenari quasi perfecte

Gran resultat. El Llagostera es mostra superior al Portugalete i assoleix un bon avantatge per a la tornada, amb la lesió de Pitu i l’expulsió de Pol Gómez com a notes negatives al camp

LLagostera 2 Portugalete 0

LLAGOSTERA:Marcos, Aimar, Lucas Viale, Amantini, Crespo, Pol Gómez, Pitu (Maik Molist, 44’), Moussa (Yeray, 88’), Maynau, Gil Muntadas (Marc Medina, 67’) i Sascha.PORTUGALETE:Mediavilla, Yaser, Axel (Infante, 55’), Moya, Artabe (Juanfran, 82’), Cubería, Arbeloa, Txopi, Ukerdi, Galder (Ito, 64’) i Bonilla.GOLS:1-0 (30’) Crespo. 2-0 (44’) Aimar.ÀRBITRE:Ramo Andrés.T.G.:Moussa (73’) i Maik (83’) del Llagostera, i Arbeloa (65’), Ukerdi (74’) i Artabe (78’) del PortugaleteT.V.:directa a Pol Gómez (87’) del Llagostera.PÚBLIC:Uns 700 espectadors.

Gairebé el guió somiat. El Llagostera tenia l’objectiu d’agafar avantatge en l’anada de l’eliminatòria de campions per pujar a 2a divisió B, i després de noranta minuts molt complets, l’equip d’Oriol Alsina ja sap que podrà visitar Portugalete amb un fantàstic 2-0 a favor. I és que el rival va repetir una vegada i una altra en la prèvia que sabia on anava a jugar però a l’hora de la veritat, l’equip basc va tornar a quedar enfangat en un terreny de joc que els del Gironès dominen a la perfecció. De fet, en el descans, el resultat era de 2-0 però podia haver estat més ampli. En la represa, els llagosterencs es van haver de posar el vestit de treball i també en aquesta situació els locals van vorejar la perfecció. El marcador i les sensacions després del duel d’anada dibuixarien un escenari gairebé perfecte. L’optimisme, però, queda frenat pels contratemps que van sorgir al llarg dels noranta minuts. D’una banda, la lesió de Pitu, i de l’altra, l’expulsió de Pol Gómez. Dues notes negatives que no han de difuminar un gran partit i un millor resultat del Llagostera que els deixa a les portes de 2a divisió B.

El Portugalete va entrar al partit amb la voluntat de marcar territori i, amb un joc al límit del reglament, va trobar la tolerància del col·legiat en un primer moment, i la complicitat arbitral durant tota la primera meitat per evitar marxar carregat de targetes grogues. La resposta del Llagostera va estar a l’altura del moment, i sense arronsar-se ni un metre sobre el camp va saber portar el duel allà on li interessava més. Amb el control del partit totalment decantat a favor seu, els primers avisos van arribar a pilota aturada: Viale va rematar de cap un córner al segon pal (11’), una ocasió que va trobar la resposta del rival amb un xut d’Ukerdi des de la frontal que Marcos va rebutjar.

Tot i que l’estratègia estava sent protagonista, l’encert local va arribar en un contraatac. Moussa va desplegar bé l’atac llagosterenc, i amb una passada en profunditat va habilitar Crespo, que davant la sortida de Mediavilla el va saber superar molt bé i va marcar l’1-0 (30’).

Contrast de sensacions

Amb el Llagostera en ebullició, Pitu va forçar un córner i va quedar plegat a la línia de fons. La preocupació es va apoderar del municipal, un silenci que es va trencar just en el posterior llançament de cantonada, quan Aimar va rematar des de l’interior de l’àrea i va fer pujar d’aquesta manera el 2-0 (44’). Amb el Portugalete ferit, Crespo encara va tenir a tocar el tercer gol abans del descans.

En la represa, el Portugalete va fer un pas endavant, i la realitat va ser que l’equip basc va ser el dominador del joc en la parcel·la ofensiva. Tot i això, la defensa llagosterenca va treballar a un altíssim nivell i va evitar que el porter Marcos hagués d’intervenir massa, ja que en la llista d’oportunitats visitants només va sobresortir un xut d’Arbeloa que es va escapar a l’esquerra del pal.

Amb el pas dels minuts, l’efervescència del Portugalete va perdre força, i el Llagostera, carregat de jugadors amb experiència en eliminatòries d’aquest tipus va saber adormir el partit. La jugada clau es va produir en el minut 87: Pol Gómez va tallar una contra amb una falta contundent però no fora de la intensitat que s’havia vist durant tot el matx. El col·legiat, que havia posat el llistó de les targetes força baix, va sorprendre a tothom expulsant el lloretenc amb una vermella directa. En l’afegit, el Llagostera va haver de defensar amb dents i ungles el setge del Portugalete. Al final, els d’Oriol Alsina van lligar el premi de poder afrontar la tornada amb un resultat molt favorable. El camí de retorn a la categoria de bronze del futbol estatal està ben marcat, però no val a badar en terres basques.

El resultat és bo gràcies al fet que hem jugat bé en el primer temps; en el segon hem controlat bé el rival, que no ha generat ocasions
Ha estat molt important mantenir el zero a la porteria ja que allà fent un gol tindrem moltes possibilitats de pujar, però no està clar
No ho veiem fet perquè ells són un gran equip a casa i la seva afició segur que els ajudarà
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
No han estat superiors però han estat encertats, i això en una eliminatòria és la clau de tot
Ezequiel Loza
entrenador del portugalete

Missatge de motivació dels familiars

Era un dia especial a Llagostera i això es va comprovar en la prèvia del partit, quan els familiars dels jugadors de la primera plantilla van entrar al vestidor per escoltar l’última xerrada abans de sortir al camp. El suport també va ser clar a la graderia, ja que el municipal va viure la millor entrada del curs.

Pitu, amb una lesió al genoll que preocupa

Just abans del descans, Pitu va lluitar una pilota a la línia de fons, va forçar el córner, però en la caiguda va notar que alguna cosa no funcionava al seu genoll. El saltenc va demanar immediatament el canvi i ara les proves mèdiques hauran de determinar l’abast de la lesió.