2a divisió FEF

L’èxit de l’equip més coral

Fase d’ascens a 2a divisió A. 15 dels 22 jugadors de camp que han tingut protagonisme en la plantilla del Cornellà han vist porteria aquest curs, compensant l’absència d’un gran golejador

L’ombra d’Enric Gallego era molt allargada el curs passat per al Cornellà, que va aprofitar els gols de l’actual jugador de l’Osca i hi va sumar en la segona volta l’aportació de Rafa Mujica per entrar en la promoció d’ascens. Aquest curs, el conjunt verd, incapaç de competir en el mercat pels grans davanters de la categoria, va decidir apuntalar l’equip en totes les seves línies per dotar de força el conjunt. I amb aquesta filosofia ha trencat motlles en la lliga. Els verds estan vius en la promoció d’ascens –després del triomf contra la Ponferradina– gràcies a la feina coral de l’equip, que s’ha implicat en l’aspecte golejador. Quinze dels vint-i-dos jugadors de camp amb minuts rellevants han vist porteria i han ajudat l’equip del debutant Xavi Calm a ser un dels més temuts de la categoria.

Els migcampistes Agus Medina i Pep Caballé van marcar els gols de la victòria contra la Ponferradina en l’anada dels quarts de final de la promoció d’ascens de dissabte passat. L’accés a la promoció d’ascens va ser obra del davanter juvenil Abde i del migcampista Leo Ramírez. I en la penúltima, contra l’Ebre, els protagonistes van ser el migcampista defensiu Fall i l’atacant Carlos Esteve. Sis golejadors diferents en tres partits. La mostra és prou clara per al conjunt verd, que ha tingut una aportació global i ha estat el sisè equip de la lliga que més gols ha marcat aquest curs. La diferència amb el curs passat és total, perquè aleshores tres jugadors (Enric Gallego, que va marxar a l’Extremadura en el mercat d’hivern; Fito i Mújica) van aglutinar el 63% dels gols de l’equip. Enguany, l’impacte dels tres màxims golejadors (Gila, Carlos Esteve i Leo Ramírez) és d’un 34% respecte del total.

Tornada amb cautela

El Cornellà va aconseguir un triomf molt meritori a casa contra la Ponferradina, però la plantilla és conscient que no n’hi haurà prou per passar l’eliminatòria diumenge al Toralín. “El que ens espera allà és molt i molt complicat”, explica el tècnic dels verds, Xavi Calm: “Hem de ser conscients de tot el que ens espera. Serà molt diferent al que hem viscut perquè és un camp gran i serà casa seva. Però al mateix temps tenim precedents en la lliga en camps similars en què hem fet molt bons partits fora de casa. Haurem de ser valents”, afegeix el tècnic, que va haver d’afrontar el partit d’anada sense tres homes importants (Borja, Fall i Leo Ramírez) però que hi podrà comptar per al partit decisiu.

IMPLICACIÓ GLOBAL

68%
dels homes de camp
amb rellevància (més de 180 minuts) han marcat aquest any en el Cornellà.

L’EQUIP

2
equips
juguen ‘play-off’ sense cap golejador en el top-20 de les seves lligues: el Barakaldo i el Cornellà.

ANOTADORS

6
gols
és la xifra que registra els màxims golejadors del Cornellà: Eloy Gila i Carlos Esteve.

LES DIANES

34%
dels gols
de l’equip són obra dels tres màxims golejadors. El curs passat, l’impacte era del 63%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)